Disturbed’s leadzanger haalt uit naar Roger Waters en ‘zijn nazi-kameraden’ voor Israëlboycot

David Draiman, de Joodse frontman en leadzanger van de succesvolle Amerikaanse heavy metalband Disturbed uit Chicago, noemde Roger Waters een ‘belachelijk manneke’, omdat hij een culturele boycot van Israël promootte.

Disturbed, dat miljoenen albums heeft verkocht, speelt voor het eerst op 2 juli in Israël in het Live Park van Rishon LeZion, op zowat 8 km ten zuiden van Tel Aviv.

David Draiman zei in een video interview op de Facebookpagina Bring Disturbed to Israel:

Het boycotten van een hele samenleving, een heel volk, gebaseerd op de acties van haar regering is absoluut belachelijk. Ik zie geen boycots van Rusland … Ik zie niet dat mensen China boycotten voor wat ze met hun moslimbevolking doen. Het is alleen Israël dat deze behandeling krijgt, en ik denk dat we allemaal de reden kennen die erachter zit.

Draiman voegde eraan toe dat Roger Waters – van 1965 tot begin 1983 de zanger/bassist van Pink Floyd en tegenwoordig een schoolvoorbeeld voor kunstenaars die Israël willen boycotten – en zijn ‘nazi-kameraden‘ een ideologie pushen die zich louter baseert op [Joden-] haat.

Draiman, bekend om zijn keelgeluiden, volgde school in enkele Orthodoxe yeshivas in Chicago, maar werd verbannen uit drie van hen. Op een gegeven moment trainde hij om een ​​chazan of ba’al tefillah, een voorzanger bij een Joodse gebedsdienst, te worden. Tegenwoordig neemt hij nog een aantal Joodse feestdagen in acht.

Hij zetelt ook in de adviesraad van de Creative Community for Peace, een non-profitorganisatie die zich richt op het Israël-boycotverhaal van Roger Waters. “Ik heb dit letterlijk mijn hele leven gepland,” zei hij over het aankomende concert in Israël. “De BDS-bende kent me goed genoeg om niet eens contact met me op te nemen.”

Plaatje hierboven: Rock Werchter, 20 juli 2013. Fascistoïde schweinhund Roger Waters etaleert wat graag zijn perverse voorliefde voor outfit en symboliek, die verdacht veel lijkt op die van de nazi’s. Waters trad toen op onder een reusachtige zwevende ballon met varken en Davidster, met in zijn handen een machinegeweer en gekleed in zwarte lederen mantel met een rood-witte armband.

Als artiest heeft hij zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een van de boegbeelden van de antisemitische boycot-Israël beweging BDS. Waters, die bij herhaling andere muzikanten en artiesten aanport en aanschrijft om Israël cultureel te boycotten, vergelijkt de Joodse staat graag met het Apartheidsregime in Zuid-Afrika (1948–1994).

Pink Floyd
Roger Waters, de voormalige zanger/bassist van de megagroep Pink Floyd, gaf in maart 1983 na de opnames voor The Final Cut er finaal de brui aan en liet de Floyd over aan David Gilmour en de twee overige bandleden, Richard Wright en Nick Mason.

Roger Waters blijft sindsdien rondtouren met zijn rock opera The Wall (1979), een miskleun van jewelste waar slechts één goed nummer op staat nl. ‘Another Brick in the Wall, Part II‘, vooral dankzij het gitaarspel van David Gilmour.

Pink Floyd ging sindsdien verder, zónder Roger Waters, en maakte een reeks erg succesvolle albums en concerteerde verder onder de groepsnaam, tot aan de dood van keyboardsman Richard Wright op 15 september 2008.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Gabe Friedman “Disturbed’s singer David Draiman slams Roger Waters and ‘his Nazi comrades’ for boycotting Israel” van 5 juni 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “Disturbed’s leadzanger haalt uit naar Roger Waters en ‘zijn nazi-kameraden’ voor Israëlboycot

  1. De meeste mensen die naar zijn optredens gaan, gaan niet vanwege zijn politieke ideeën. Ze gaan omdat ze die oude nummers van Pink Floyd mooi vinden en houden van een spetterend concert.
    Een heleboel collega’s van Roger Waters hebben het zo langzamerhand wel met hem gehad.
    Ik ken verscheidene mensen die naar zijn optredens gaan en geen flauw idee hebben waar het over gaat.
    Zijn figuur wordt erg overschat. Ook binnen de band Pink Floyd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.