De Sharia houdt het Israëlisch-Palestijnse conflict muurvast

Veel van de westerse beeldvorming over het Israëlisch-Palestijnse conflict wordt bepaald door het schema: rijk tegenover arm, machtig tegenover machteloos, bezitter tegenover bezitloze, onderdrukker tegenover vrijheidstrijder.

Dit schema is een hardnekkig restant van het marxistische denken in klassentegenstellingen, dat sinds de jaren ’60 en ’70 veel invloed kreeg in West-Europa… “De Palestijnen zijn arme, bezitloze, machteloze, onderdrukte vrijheidsstrijders.”

Zij hebben dus het gelijk aan hun zijde. Israël daarentegen is een rijke, vermogende, machtige en onderdrukkende staat, en dus een schurkenstaat…

De “Palestijnen” beweren dat ze vechten voor hun oude thuisland. Daarmee misleiden ze zichzelf en de wereld. En onder invloed van Palestijnse propaganda/leugen, beschuldigen westerse landen Israël systematisch van het inpikken van Palestijns land… Maar, in de geschiedenis heeft er nog nooit een Palestijnse staat bestaan en ook een Palestijnse volk.

De Palestijnen zijn een verzonnen volk. Het zijn Arabieren, uit verschillende Arabische landen. In 1967 werden ze niet als zodanig erkend, noch werden ze beschouwd als een partij in het conflict. Resolutie 242 van de Veiligheidsraad, die na de oorlog in 1967 werd aangenomen, maakte van hen geen melding…

De ‘Westbank’ (Judea en Samaria) is nog nooit van de Palestijnen geweest; vóór 1967 was het gebied bezet door Jordanië, vóór 1948 door de Britten, vóór 1917 eeuwenlang door de Turken. En aan mensen die zeggen dat Israël grondgebied moet teruggeven kunnen we dan ook de vraag stellen: Aan wie moeten ze het teruggeven dan? Aan Jordanië? Of aan de Britten of de Turken? Die zitten daar allemaal niet op te wachten…

Israël had in 1967 niet ‘een flink stuk Jordanië bezet’, maar de Westelijke Jordaanoever, die Jordanië negentien 19 jaar eerder veroverde tijdens de eerste Israëlisch-Arabische oorlog en vervolgens illegaal annexeerde (dit werd alleen door Groot-Brittannië en Pakistan erkend). Voor het jaar 1948 was die kleine strook land niets anders dan een dorre woestijn (65%), waar nauwelijks iets groeide. Nadat de Joden zich daar definitief vestigden en de staat Israël een feit was, begon de verandering…

[…]

Israël is niet verantwoordelijk voor de situatie in het Midden-Oosten. Het probleem is dat de ISLAM het bestaansrecht van Israël verwerpt. Palestijnen willen geen eigen staat. Want zodra een Palestijnse staat naast een Israëlische staat wordt opgericht, erkennen de Palestijnen definitief het bestaansrecht van Israël in het hart van de ISLAM.

Tot 1967, toen Israël, na een Jordaanse aanval, Oost-Jeruzalem, Judea en Samaria veroverde, heeft niemand ooit geëist dat er op de zogenaamde West Bank een onafhankelijke Palestijnse staat moest komen. En daarom gaat de Palestijnse president Mahmoud Abbas niet akkoord met de oprichting van de Palestijnse staat.

Islamofascist Arafat ging ook niet akkoord met de oprichting van staat Palestina. De VN stelde reeds in 1947 voor het land te delen, omdat gebleken was dat beide bevolkingsgroepen niet in één land konden samenleven, maar dat wezen de Palestijnse Arabieren als ook de omliggende Arabische staten af, waarna zij een oorlog begonnen tegen de Joodse staat in ontwikkeling.

Lees hier het volledige artikel op The Balkans Chronicles

Video: Palestijns-Israëlische conflict is geen territoriaal
maar een ideologisch conflict


Bronnen:

♦ naar een artikelDe Sharia houdt het Israëlisch-Palestijnse conflict muurvast” van 12 juni 2019 op de site van The Balkans Chronicles

♦ met dank aan E.J. Bron voor de hint.

Een gedachte over “De Sharia houdt het Israëlisch-Palestijnse conflict muurvast

  1. Jodenhaat haat & deficit aan hersencellen houd het conflict in stand.

    Hierdoor krijgen manipulatoren de kans hun schaapjes te hersenspoelen en hun eigen machtspositie te handhaven.

    Sharia is een Moslim wetgeving die word misbruikt om een politiek probleem uit te vechten.

    Ik ken de Sharia niet, maar ben bijna 100% zeker dat palestina daar niet in word benoemd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.