Israëlisch leger maakt zich op voor hernieuwde vrijdagse Palestijnse gewelddaden aan Gazagrens

De IDF maakt zich op voor gewelddadige protesten langs de grens van de Gazastrook op vrijdag, één dag nadat Israël Hamas-doelwitten in de Gazastrook had geraakt na de lancering van een raket naar grensgemeenschappen waarbij het Chabad House in Sderot werd geraakt.

Zoals elke vrijdag sinds 30 maart 2018, wordt van duizenden inwoners van Gaza verwacht dat ze protesteren en relschoppen langs het veiligheidshekken dat de Strook scheidt van Israël. Telkens na het vrijdaggebed in hun locale moskeeën, alwaar de jonge Gazanen door hun imams volgepropt worden met klassieke Jodenhaat, stormen ze met het schuim op de lippen naar de grens.

Krijsend ‘Allahu Akhbar‘ en ‘Dood aan de Joden‘ werpt de woeste meute zich met ware doodsverachting als lemmingen op het grenshekken in de hoop snel te worden doodgeschoten om als martelaar in het islamitisch paradijs hun geslachtsorgaan voor eeuwig te laten verwennen door 72 gretige maagden. De met een overdosis testosteron doordrengde relschoppers steken daarop autobanden in brand, slingeren stenen en knikkers naar de IDF-soldaten alsook granaten en geïmproviseerde explosieven.

De grensprotesten onder de noemer ‘Grote Mars van de Terugkeer‘ [lees: de verovering van Israël] die van bij het begin worden georganiseerd door de terreurgroep Hamas, hebben meer dan 500.000 mensen op gewelddadige wijze laten demonstreren langs de beveiligingsomheining en eisten een einde aan de 12 jaar durende blokkade. Elke vrijdag verzamelen de relschoppers, variërend van enkele duizenden tot 45.000, zich op verschillende punten langs de grens. De laatste paar vrijdagen waren relatief kalm en zagen een aanzienlijke afname van het aantal demonstranten dat botste met troepen langs het hek.

Maar de spanningen zijn opnieuw toegenomen na de lancering van ballonnen en vliegers waaraan brandbommen en explosieven zijn gehecht, die ze richting het Israëlische grondgebied waarbij tot op heden duizenden hectaren natuurgebied, akkers, bossen en velden werden platgebrand.

Dat was de reden waarom de IDF besloot tot een eerder zeldzame volledige sluiting van de visserijzone van de Gazastrook. Dat bracht de terreurorganisaties ertoe om vanuit de Strook opnieuw raketten af te vuren naar Israël’s zuidelijke gemeenschappen. Ten minste acht branden woedden over Zuid-Israël op woensdag, terwijl twee explosieve ballonnen explodeerden over serres in het gebied.

Dit allemaal, ondanks het feit dat volgens Hamas recent een wapenstilstand werd bereikt hoewel deze niet door Israël werd erkend noch bevestigd. Hamas richt zijn hoop thans op Egyptische veiligheidsfunctionarissen van wie wordt verwacht dat ze de Gazastrook bezoeken om manieren te bespreken om de vermeende wapenstilstand tussen Hamas en Israël te bewaren.

Ambtenaren van Hamas stellen dat Israël op zoek zou zijn naar excuses om de implementatie van de wapenstilstandsakkoorden te voorkomen die eerder deze zomer werden bereikt onder auspiciën van Egypte, de VN en Qatar. Khalil al-Haya, een hoge Hamas-functionaris in de Gazastrook, deed donderdag een oproep aan Egypte, Qatar en de Verenigde Naties om hun pogingen om de ineenstorting van de wapenstilstand met Israël te voorkomen, te hervatten.

Door Israël verantwoordelijk te houden voor het niet volledig uitvoeren van de afspraken, waarschuwde al-Haya dat Hamas zou kunnen worden gedwongen te reageren op de vermeende vertraging. Hij vertelde het Jordaanse al-Ghad TV-netwerk dat het bezoek van de Egyptische functionarissen aan de Gazastrook de wapenstilstand wil consolideren en de situatie ter plaatse moet volgen.

Volgens rapporten bevat het staakt-het-vuren onder meer dat Hamas het geweld langs het veiligheidshekken stopt, een bufferzone van 300 meter handhaaft tussen demonstranten en het hekken en eindigt met het lanceren van brandgevaarlijke en explosieve ballonnen richting Israëlische gemeenschappen. Helaas hebben ze zich daar nooit aan gehouden met de recente escalatie van het geweld als direct gevolg.

De Hamas-functionaris verwierp Israëlische beschuldigingen dat zijn beweging en andere Palestijnse facties verantwoordelijk waren voor het voortdurend brandstichten met brandballonnen en vliegers en projectielaanvallen op Israël. Hij zegt dat “sommige Israëlische boeren achter de vuren lagen die hun gewassen vernietigden om compensatie te krijgen van de Israëlische regering.”

Allemaal onzin en pure leugens natuurlijk. Op hun eigen websites manen Hamas & Co hun volgelingen aan om branden te stichten en met tekst, uitleg en plaatjes geven ze instructies hoe het precies allemaal moet en werkt. Alléén in het Westen geloven ze nog de leugens van Hamas en het dertien-in-een-dozijn terreurorganisaties.


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF braces for violent protests on Gaza border” en een artikelAmid increased tensions, Hamas calls on mediators tot save Gaza truce” van 13 juni 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelIsrael Seizes Hundreds of Terror-Related Items en Route to Gaza” van 13 juni 2019 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Israëlisch leger maakt zich op voor hernieuwde vrijdagse Palestijnse gewelddaden aan Gazagrens

  1. Maak er een eind aan ! Veeg het hele Gaza zooitje schoon en drijf ze de zee in.
    Vrede met dat soort lieden komt er nooit !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.