Hamasraket vanuit Gaza treft Chabad House in Sderot; Israël slaat terug

Plaatje hierboven: Gaza, 13 juni 2019. Een Apache helicopter van de IAF bestookt terreurbolwerken van Hamas en Co in de Gazastrook nadat een raket uit Gaza een huis raakte in Sderot [beeldbron: JP]

Op donderdagavond werd een raket gelanceerd door moslimterroristen uit Gaza en raakte het Chabad House in de zuidelijke Israëlische stad Sderot (plaatje onderaan). Raket sirenes klonken en explosies werden gehoord in Sderot. Geen verwondingen werden gerapporteerd.

In het Chabad House bevind zich een synagoge en een Joodse school. Gelukkig raakten geen studenten gewond door de ontploffing. Volgens rapporten werd de raket gelanceerd vanaf Beit Hanoun in het noorden van de Gazastrook.

Israëlische straaljagers voerden daarop vergeldingsacties uit gericht op Hamas-terreurinfrastructuur in Gaza. Volgens Arabische rapporten trof de IDF Hamas-infrastructuur in Khan Younis in het zuiden van Gaza. IDF-artillerie ten oosten van Rafah, vuurde twee granaten af naar een onbewoond landbouwgebied. Geen verwondingen werden gemeld.

Gisteravond trof een raket die werd afgevuurd vanuit Gaza een school en een synagoge in Israël. Kort geleden hebben we Hamas-terreurdoelen in Gaza getroffen. Terreur richt zich op burgers, Israël richt zich op terreur“, twitterde de eenheid van de IDF-woordvoerder.

Hoewel er geen instructies zijn ontvangen van het Home Front Command, hebben verschillende Joodse gemeenschappen in het zuiden van Israël donderdagavond aangekondigd dat ze besloten hebben hun bomschuilplaatsen te openen na de tweede raketaanval in zoveel nachten.

De burgemeester van Sderot, Alon Davidi, roept de IDF op om een ​​grootschalige ‘militaire operatie‘ in Gaza uit te voeren als reactie op raketaanvallen die opnieuw zijn stad raken. Donderdagavond, in reactie op de raketaanval die een voltreffer scoorde op een yeshiva-gebouw in Sderot, zei Davidi: “Deze situatie kan niet blijven voortduren. Zoals ik in het verleden al zei, zal alleen een militaire operatie ons gebied tot rust brengen.

[Hamasleiders Ismail] Haniyeh en [Yahya] Sinwar zijn ‘zonen van de dood’ en we moeten ze als eerste raken,” zei Davidi en hij spoorde de IDF aan tot gerichte moorden tegen de topleiders van Hamas. “De kostbare inwoners van Sderot en de Gaza-enveloppe hebben het recht om hun kinderen op een stille en routinematige manier groot te brengen, zoals alle inwoners van het land. We zullen doorgaan met het ontwikkelen van de stad en gezegend worden met duizenden nieuwe gezinnen,” voegde hij eraan toe. “Terrorisme zal ons niet verslaan.

Chabad House in Sderot getroffen door een Hamasraket


Bronnen:

♦ naar een artikelRocket launched from Gaza hits yeshiva in Sderot” van 13 juni 2019 en een artikelIAF attacks targets in Gaza Strip after rocket fire” van 14 juni 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “WATCH: IDF Strikes Hamas in Gaza for Rocket Attacks, 2.0” en een artikelChabad House / Hesder Yeshiva in Sderot Hit by Gaza Rocket” een artikelSouthern Israel Opens Bomb Shelters” van 14 juni 2019 en een artikelSderot Mayor Calls for ‘Military Operation’ in Gaza to End Rocket Attacks” van 13 juni 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelRocket launched by Muslim terrorists from Gaza at Israeli civilians hits building in Sderot” en een artikelIsraeli fighter jets bomb Hamas terror targets in response to rocket attack from Gaza” van 13 juni 2019 op de site van Behind The News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.