Het was weer een gewone week van terreur in Judea & Samaria, niks speciaals…

Het was weer ietwat onrustig de afgelopen week in de Arabische koloniën in Jeruzalem en in Judea & Samaria. Niet dat de Israëliërs nog wakker liggen van wat Palestijnse bloeddorstige messentrekkers. Tenslotte, als je tussen de krokodillen slaapt wordt je af en toe eens gebeten. Echter, indien zoiets in één van de Europese steden gebeurt, is het meteen hoofdnieuws. In Israël worden even de schouders opgehaald en klinkt het steevast: “En wat eten we vandaag?

Immers, IDF, politie en grenswachters staan voortdurend paraat en het meeste geteisem laat zich vrij snel en opvallend gewillig oppakken voor een aangenaam verblijf in één van de Israëlische luxueuze 5-sterren hotels gevangenissen in de Negev en elders. En ook daar klinkt het bij binnenkomst onder de kersverse Palestijnse gevangenen: “En wat eten we vandaag?” Business as usual dus, in eenieders profijt >geeuw<

Een week in vogelvlucht in J & S:

Zondag, 9 juni: Een 17-jarige moslimterrorist werd enkele ogenblikken geleden gearresteerd na berichten van inwoners van een verdachte Arabier in het Ein Yael-bosgebied in Jeruzalem. De politie arriveerde ter plaatse om de terrorist te vinden, een inwoner van Hebron zonder een vergunning om buiten de Palestijnse Autoriteit te zijn. Bij het doorzoeken van hem werd een groot mes gevonden dat hij van plan was te gebruiken bij een terreuraanval. Niemand raakte gewond. De terrorist werd gearresteerd en overgedragen aan veiligheidsagentschappen voor verder onderzoek.

Maandag, 10 juni: De IDF arresteerde 12 moslimterroristen in het weekend en Shavuot-vakantie in Judea en Samaria, die gezocht werden voor betrokkenheid bij terrorisme en gewelddaden gericht tegen burgers en veiligheidspersoneel. De terroristen werden overgedragen aan veiligheidsagentschappen voor verder onderzoek. Daarnaast hebben IDF-troepen in het kader van een voortdurende campagne tegen illegale wapens drie wapens en munitie gevonden en gegrepen in de Arabische dorpen Beit Awwa in Hevron en al-Khader in Samaria.

Dinsdag, 11 juni: De IDF arresteerde 18 islamitische terroristen ’s nachts in Judea en Samaria, die gezocht werden voor betrokkenheid bij terrorisme en gewelddaden gericht tegen burgers en veiligheidspersoneel. De terroristen werden overgedragen aan veiligheidsagentschappen voor verder onderzoek. ’s Nachts tijdens een terrorismebestrijdingsoperatie om gezochte terroristen in de Arabische stad Shechem te arresteren, werden schoten uitgewisseld tussen IDF-troepen en een groep gewapende mannen die door de troepen werden geïdentificeerd als verdachten.

Woensdag, 12 juni: Grenspolitie-agenten arresteerden een moslimterrorist die een explosief met zich meedroeg, bevestigd aan zijn lichaam in het veiligheidscontrolepunt bij de ingang van de Militaire Rechtbank in Samaria. Veiligheidskrachten die bij de ingang van de rechtbank waren gestationeerd, beletten de islamitische terrorist om binnen te komen en brachten hem over voor onderzoek. Toen de bom werd ontdekt, sloten de soldaten de ingang af en neutraliseerden ontmijners van de Genie uiteindelijk het apparaat met een gecontroleerde explosie in de buurt van de locatie.

Donderdag, 13 juni: Een 30-jarige moslimterrorist werd enkele ogenblikken geleden gearresteerd na berichten van inwoners van een verdachte Arabier in de buurt van de Joodse gemeenschap van Almog in de Jordaanvallei. De politie arriveerde ter plaatse om de terrorist, een inwoner van Sichem, te lokaliseren. Bij het doorzoeken van hem werd een mes gevonden dat hij van plan was te gebruiken in een terreuraanval. Niemand raakte gewond. De terrorist werd gearresteerd en overgedragen aan veiligheidsagentschappen voor verder onderzoek

Vrijdag, 14 juni: De IDF arresteerde 7 moslimterroristen ’s nachts in Judea en Samaria, die gezocht werden voor betrokkenheid bij terrorisme en gewelddaden gericht tegen burgers en veiligheidspersoneel. De terroristen werden overgedragen aan veiligheidsagentschappen voor verder onderzoek. Daarnaast hebben IDF-troepen, Shin Bet en grenspolitie-eenheden, in het kader van een voortdurende campagne tegen illegale wapens Kalashnikov-geweren en -munitie gevonden en gegrepen in het Arabische dorp Biddya, in het district Shechem.

Zaterdag, 15 juni: Nog niks. ’t Is immers nog maar vrijdag, stomkop! 🙂


Bronnen:

♦ naar een artikelTerror attack thwarted in Jerusalem: Muslim terrorist caught with knife” van 9 juni 2019 en een artikel12 wanted terrorists arrested in Judea and Samaria – Weapons seized” en een artikelTerror attack thwarted at Samaria military court – Muslim terrorist arrested” van 10 juni 2019 en een artikel18 wanted terrorists arrested overnight – IDF exchange fire with PA forces in Shechem” van 11 juni 2019 en een artikelStabbing attack thwarted in the Jordan Valley – Muslim terrorist caught with knife” van 12 juni 2019 en een artikel7 wanted terrorists arrested in Judea and Samaria – Weapons seized” van 13 juni 2019 op de site van Behind The News (BTN)

Een gedachte over “Het was weer een gewone week van terreur in Judea & Samaria, niks speciaals…

  1. Terreur zou nimmer een gewone dagelijkse gebeurtenis moeten zijn waar ook ter wereld. Het verbaast me ( en eigenlijk ook weer niet) dat we dit nooit op het NOS journaal of ander actualiteiten programma horen. Was een terrorist licht gewond geraakt bij arrestatie, dan had deze media volop lopen brullen over de wrede Israëliërs.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.