Plan goedgekeurd voor kabelbaan die Jeruzalem’s treinstation verbindt met de Oude Stad

Voortgezet door het Ministerie van Toerisme en de Jerusalem Development Authority, zijn er maandag plannen gemaakt voor een 1,5 km lange kabelbaanroute om de verkeerscongestie te helpen verlichten en de toegankelijkheid van het gebied rond het Heilige Bassin, waaronder de Oude Stad van Jeruzalem, te vergroten.

De route zou zich uitstrekken van het eerste station van Jeruzalem naar de berg Sion, en vervolgens naar de Mestpoort van de oude stad, vlakbij de ingang van de Western Wall Plaza en het archeologische park Stad van David. Het project kost naar schatting 200 miljoen NIS (ongeveer $ 50 miljoen) om te implementeren.

Het Nationaal Infrastructuurcomité heeft op maandag jongstleden het plan goedgekeurd om kabelbanen te bouwen om mensen in en uit de Oude Stad door de lucht te vervoeren. De kabelbaan zou 3000 passagiers per uur in elke richting kunnen vervoeren, met behulp van 73 kabelboxen.

Ze’ev Bielskim, het hoofd van de National Infrastructure Committee, zei dat het plan de hoofdstad zou verjongen en de reis eromheen zou vergemakkelijken. “Dit is een plan dat ware vernieuwing in de stad Jeruzalem brengt,” zei hij en hij vervolgde:

Het plan zorgt voor een comfortabele en gemakkelijke toegang voor diegenen die de Oude Stad van Jeruzalem bezoeken. Het plan zal een einde maken aan de muur van bussen die dagelijks bij de ingang van de Oude Stad te zien is, en zal (verplaatsing) gemakkelijker maken voor de plaats in Israël die het meest door toeristen wordt bezocht, wat een van de meest bezochte plaatsen ter wereld is.

Sommige tegenstanders hebben gezegd dat de moderne structuur het oude gevoel van de stad zou schaden, en Palestijnse groeperingen hebben bezwaar gemaakt tegen het plan en zeiden dat de koetsen over Palestijnse gebieden zouden bewegen zoals bv. boven de Arabische Silwanwijk in oostelijk Jeruzalem.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yael Fridson “Cable cars making a comeback in the Old City of Jerusalem” van 8 juni 2019 op de site van Ynet News

♦ naar een artikelPlan for Jerusalem Cable Car to Western Wall Advances” van 5 juni 2019 op de site van United With Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.