FDA maakt nieuw Israëlisch ReWalk-product vrij voor overlevenden van een beroerte +video

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft een nieuw product goedgekeurd dat is bedoeld om overlevenden weer te laten lopen.

Het in Israël gevestigde ReWalk Robotics Ltd. heeft dinsdag aangekondigd dat het ReStore-product een startprijs in de Verenigde Staten van $ 28.900 zal hebben, hoewel lease-opties beschikbaar zullen zijn.

Vorige week ontving ReStore het CE-keurmerk, waardoor het voortaan in de Europese Unie verkocht kan worden. ReWalk Robotics Ltd. staat bekend om zijn exoskelet waarmee paraplegici weer kunnen lopen. Het heeft de goedkeuring van de FDA ontvangen in 2014.

Een exoskelet behoorde tot voor een paar jaren tot pure sciencefiction. Denk bv. terug aan SF-films zoals Tom Cruise in Edge of Tomorrow (2014) en Matt Damon in Elysium (2013), waar ze lustig ronddartelen in een exoskelet. Maar dankzij het genie van de Israëliër Amit Goffer is het niet langer meer SF.

Video: New exoskeleton designed to help stroke survivors walk


Bronnen:

♦ naar een artikelFDA clears new ReWalk product for stroke survivors” van 6 juni 2019 en een artikel van Avi Jorisch “Israeli inventor creates exoskeleton allowing paraplegics to walk again” van 10 oktober 2018 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.