Hier gaan we weer: Hamas vuurt raket en brandballonnen af, Israël bestookt terreurnesten in Gaza

Israëlische jachtbommenwerpers bombardeerden een doelwit van de Hamas-terreurgroep in Gaza in reactie op een raket die woensdagavond laat naar in Zuid-Israël werd afgevuurd. IAF straaljagers troffen een ondergrondse terroristische infrastructuur in een militaire compound van Hamas in het zuiden van Gaza.

De woordvoerder van de IDF zei dat een raket werd afgevuurd vanuit Gaza op Israëlisch grondgebied die onderschept werd door het Iron Dome luchtverdedigingssysteem. “De IDF zal blijven ageren tegen elke poging om Israëlische burgers schade toe te brengen en stelt de Hamas-terreurorganisatie verantwoordelijk voor alle gebeurtenissen die in de Gazastrook plaatsvinden en daaruit voortvloeien“, zei de IDF in een verklaring.

De raket is de eerste die in Israël wordt gelanceerd sinds begin mei een zogenaamd staakt-het-vuren-akkoord werd bereikt tussen Israël en de terreurgroepen in Gaza. Op 4 en 5 mei 2019 werden bijna 700 raketten gelanceerd door islamitische terroristen uit Gaza baar willekeurige burgerdoelwitten in Israël, terwijl in reactie op de bestrijding van de raketten de IDF terreurdoelwitten in Gaza bestookte.

Eerder op woensdag kondigde de IDF een volledige zeeblokkade op Gaza aan als antwoord op honderden brandbommen en explosieven die door moslimterroristen naar het Israëlische grondgebied werden gelanceerd en daar vele branden aanstichtten. Alle schepen, inclusief de vissersvakbond, kregen volgens een IDF-verklaring een verbod om nog te zeilen.

Israël heeft dinsdag de visserijperimeter van de Gaza tot zes zeemijlen afgenomen, na de lancering van verschillende brandbommen in Israëlische grensgemeenschappen die branden veroorzaakten. Een explosief dat bevestigd werd aan ballonnen die werden gelanceerd door moslimterroristen vanuit al-Bureji in het centrum van Gaza, ontplofte woensdagmiddag in de lucht over kibboets Be’eri in de regionale raad van Eshkol.

Israëlische pompiers hebben de handen vol….


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael bombs a Hamas terror target in Gaza in response to rocket fire” van 13 juni 2019 en een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza – Iron Dome intercepts rocket over southern Israel” en een artikelIsrael imposes full naval blockade on Gaza in response to firebombs, bombs launched into Israel” van 12 juni 2019 op de site van Behind The News

Een gedachte over “Hier gaan we weer: Hamas vuurt raket en brandballonnen af, Israël bestookt terreurnesten in Gaza

  1. Het is helaas elke keer hetzelfde liedje. Het lerend vermogen is nihil. Treurig. Zo voorspelbaar. Viceuze cirkel. Wellicht is dit een slag om de publieke opinie ten koste van de bevolking van het welwillende deel van de bevolking van Gaza en het deel dat op termijn nog wel te redden is.
    Ik zie die tweestatenoplossing met Gaza niet helder voor me. Zal aan mij liggen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.