Palestijnen blijven vanuit Gaza met ballonnen en vliegers branden aanstichten in Israël

Hoewel de rust lijkt weergekeerd aan het Veiligheidshekken dat het gewelddadige Gaza scheidt van Israël, blijven de brandstichtingen in Israël door terroristen vanuit de Strook met ballonnen en vliegers waaraan brandbommen zijn gehecht, onverminderd doorgaan.

Ten minste zeven branden braken op dinsdag uit in bosgebieden en in landbouwgebieden in het zuiden van Israël als gevolg van brandstichting met brandballonnen die over de grens worden gevlogen door Hamas en terroristen van de Palestijnse Islamitische Jihad in Gaza.

Brandballonnen staken dinsdag drie branden aan in het Kissufim-bos aan de grens met de Gazastrook. Een dag eerder staken Gazaanse brandballonnen vier branden aan – meerdere in hetzelfde bos en een andere in een tarweveld – waarbij tientallen hectaren werden afgebrand.

Het doel van al deze Palestijnse brandstichtingen? Israëlische velden afbranden, het vernietigen van dieren in het wild, het voedsel van mensen en hun levensonderhoud vernietigen.

Meerdere brandweerkorpsen bestreden de vuurhaarden in het Eshkol-gebied, Beeri, Kfar Aza, Kisufim en Magen. Maar omwille van bezuinigingen wordt hun werk ernstig bemoeilijkt. Israëlische defensieambtenaren die zijn belast met de bestrijding van de branden, protesteren tegen bezuinigingen, met als resultaat dat sommigen weigeren om de branden te bestrijden. Ze moeten soms branden bestrijden op meer dan zeven kilometers afstand van hun locaties.

Honderden brandbommen en explosieven die zijn vastgemaakt aan drones en ballonnen worden momenteel door moslimterroristen uit Gaza richting Israëlisch grondgebied gelanceerd. Echter, de terroristen in Gaza blijken creatief in hun boosaardigheid.

Ze ontwikkelen thans perverse methoden voor het terroriseren van Israëlische burgers in het zuiden van Israël. Deze keer hechten Hamas-terroristen gevaarlijke chemicaliën aan ballonnen die kanker veroorzaken en ze lanceren in Israëlische steden in de buurt van de grens met Gaza:

Video: Dit zijn geen toevallige branden maar brandstichtingen!


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Incendiary balloons from Gaza ignite fires in southern Israel” van 11 juni 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Arson Terror Still Destroying Southern Israeli Forests and Fields” van 11 juni 2019 en een artikelNew Security Barriers Being Built to Protect Gaza Border Roads” van 6 juni 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelFires broke out in Israel due to firebomb-balloons launched by Muslim terrorists from Gaza” van 10 juni 2019 en een artikelFires broke out in Israel due to incendiary devices launched by Muslim terrorists from Gaza” van 11 juni 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelArmy chief says Gaza deal for calm is working, violence along border is down” van 7 juni 2019 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.