Israël heeft de voorbije twee jaren 30 bankrekeningen afgesloten van de BDS-beweging

Israël is succesvol geweest in een economische campagne die het heeft gelanceerd tegen BDS (Boycott, Divestment, Sanctions) en randorganisaties die banden hebben met terrorisme, wat leidde tot de sluiting van 30 bankrekeningen in de afgelopen twee jaar, zo onthulde het Israëlische ministerie van Strategische Zaken op maandag.

De anti-BDS campagne, uitgevoerd in samenwerking met pro-Israëlische organisaties, legde de directe banden bloot tussen de BDS-bevorderende organisaties en terroristische groeperingen of agenten. 10 van de rekeningen werden afgesloten in de VS en 20 andere in Europese landen.

Terroristen in maatpak
Het financieel droogleggen van de antisemitische boyot-Israël beweging startte na de publicatie van een MSA-rapport in februari getiteld ‘Terroristen in Maatpak‘, dat de banden blootlegde tussen terreurgroepen zoals Hamas, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP).

Daarnaast werden tevens organisaties in het visier genomen die anti-Israël boycots propageerden alsook financiële entiteiten over de hele wereld, waarvan was gebleken dat hun bankrekeningen verbonden waren aan terreurorganisaties, en werd de toevloed van fondsen die zij hebben ontvangen beduidend ingeperkt.

Meest recent werden drie bankrekeningen van Samidoun (het Palestinian Prisoner Solidarity Network) gesloten. De twee vertegenwoordigers van de organisatie in Europa, Mustafa Awad en Muhammad Khatib, zijn beiden lid van een terroristische groep. Awad is onlangs vrijgelaten uit de Israëlische gevangenis vanwege zijn betrokkenheid bij verschillende terroristische organisaties, waaronder de PFLP, en voor het ontvangen van training van de Iraanse terroristische groep Hezbollah.

Samidoun reageerde publiekelijk op de afsluiting van zijn rekeningen en beschuldigde het Ministerie van Strategische Zaken van een heksenjacht op zijn organisatie en leden. Het ministerie van Strategische Zaken merkt op dat de afsluiting van de rekeningen het vermogen van Samidoun om zijn activiteiten uit te voeren heeft verstoord en aanzienlijke schade heeft toegebracht aan hun fondsenwervende inspanningen. De organisatie gaf toe dat het blootlegen van hun banden met terroristische groeperingen “een van de belangrijkste bedreigingen” vormt.

Andere organisaties die getroffen zijn door de Israëlische campagne zijn het BDS National Committee (BNC), de in Ramallah gevestigde leider van wereldwijde boycotbewegingen tegen Israël, die bestaat uit 28 Palestijnse boycotgroepen, Al Haq en Interpal.

De Israëlische minister van Strategische Zaken Gilad Erdan verklaarde dat “boycotpromotors jarenlang zichzelf hebben vermomd als ‘mensenrechtenactivisten’, en erin slagen om tientallen miljoenen euro’s op te halen uit westerse landen en burgers die dachten dat ze bijdroegen aan het ondersteunen van gerechtigheid en gelijkheid.

Israël heeft echter aangetoond dat de ‘vermeende’ mensenrechtenorganisaties in werkelijkheid in de ban zijn van antisemitische operatoren met nauwe banden met terroristische groeperingen die vastbesloten zijn de staat Israël te vernietigen,” zei hij.

Als gevolg van Israëls acties distantiëren landen en financiële instellingen zich nu van deze organisaties. “Onze inspanningen hebben de boycotcampagne drastisch ondermijnd, waardoor het veel minder financiële middelen krijgt om te opereren en uitgesloten zijn van het ontvangen van financiële diensten,” besloot hij.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael shuts down fundraising accounts of 30 BDS groups for ties to terrorism” van 11 juni 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel30 Accounts Owned by BDS-Linked Organizations with Ties to Terrorism Closed” van 11 juni 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Israel says it has closed 30 fundraising accounts of boycott-backing nonprofits with links to terrorism” van 11 juni 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.