Video: Zeefproject Tempelberg – 20 jaar doorlopende islamisering van Jeruzalem

Plaatje hierboven: Jeruzalem, november 1999. Illegale graafwerken van de Islamitische Waqf op de Tempelberg. Ca. 9000 ton historische artefacten uit de Eerste en de Tweede Tempelperiode belanden op een stortplaats in de Kidron Vallei om plaats te maken voor een ondergrondse moskee

Islamisering van Jeruzalem
In 1999 begon de Islamitische Beweging met infrastructurele werken op de locatie uit te voeren zonder vergunning of coördinatie. Als onderdeel van de werken voerde de Waqf – de islamitische trust die de gebouwen op en rond de Tempelberg beheert – graafwerken uit en bracht honderden tonnen afval in de nabijgelegen Kidron-stroom.

Archeologen uit zowel Israël als de wereld waren ontsteld over de actie, en sommigen beweerden zelfs dat het werd gemotiveerd door een agenda om enig archeologisch bewijs dat het Joodse volk met de betwiste site verbond te verdoezelen. Barkay en Dvira startten toen het zeef- en recuperatieproject in 2004, in het nationale park Emek Tzurim.

Plaatje hierboven: In 1999 werd zowat 9000 ton puin van de Tempelberg afgevoerd naar de Kidron Vallei. Tientallen vrachtwagens reden af en aan om alle Joodse artefacten die dateerden uit de Eerste en de Tweede Tempel periode samen met al het andere puin af te voeren naar de verschillende vuilnisbelten buiten de stad. Israëlische archeologen zullen later nog veel artefacten op die stortplaatsen trachten te recupereren.

Ze deden een beroep op vrijwilligers uit Israël en het buitenland om te helpen bij het nauwgezette, precieze zeefwerk – en hun project heeft geleid tot ontdekkingen van zeldzame voorwerpen, waaronder een Eerste Tempel zegel van een priester die als bewijs van het bestaan ​​van de Tempel diende, een feit dat betwist wordt door sommige archeologen.

Het zeefproject wordt uitgevoerd onder de academische auspiciën van het archeologie-instituut van de Bar Ilan Universiteit en wordt gefinancierd door filantropische fondsen en particuliere donoren. thans heeft het Tempelberg Zeefproject de hulp ingeroepen van duizenden vrijwilligers, van wie velen bezoekende toeristen zijn, die nauwgezet de grond ziften en elke dag ontzagwekkende ontdekkingen doen!

Website van The Temple Mount Sifting project:
http://tmsifting.org/en/

Video: Sifting Through the Temple Mount’s History

Video 2 van het Tempelberg Zeefproject:
De overblijfselen van ons erfgoed bewaren


Bronnen:

♦ naar een artikelWATCH: Why Did This Islamic Group Illegally Remove Temple Mount Artifacts?” van 10 juni 2019 op de site van United With Israel

3 gedachtes over “Video: Zeefproject Tempelberg – 20 jaar doorlopende islamisering van Jeruzalem

  1. De Arabieren willen alles uit de geschiedenis verdoezelen net zoals de IS alle historische heiligdommen vernietigden tijdens hun bezettingen. Maar dat gaat ze niet lukken dankzij de tomeloze inzet van vele archeologen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Het is goed werk dat de oudheid in kaart wordt gebracht. Er zijn altijd ‘archeologen’ die afwijkende meningen hebben. Ook al is er overtuigend bewijs. Overal hebben zij wel een antwoord op. Heb een Egyptenaar gehoord hier of elders die van alles door elkaar fantaseert en dat als bewijs aanvoert. Veel mensen geloven dat.
    Gewoon doorgaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.