Iran beschuldigt Israël ervan dat het dreigt zijn staat te vernietigen

De Iraanse minister van buitenlandse zaken beschuldigde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ervan de Islamitische Republiek te willen vernietigen en waarschuwde dat Teheran niet passief zou blijven. Zijn opmerkingen kwamen op dezelfde dag de nucleaire waakhond van de Verenigde Naties, het Internationale Atoomagentschap (IAEA), zei dat Iran zijn uraniumverrijking verhoogt.

U moet een regime dat over kernwapens beschikt vragen hoe Netanyahu pal naast de Dimona (reactor) staat, een kernwapen opslagplaats, en zegt dat Iran moet vernietigd worden“, zei Mohammad Javad Zarif op maandag in Teheran tijdens een persconferentie naar aanleiding van een bezoek van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas.

Premier Netanyahu reageerde op de uitspraken van Zarif door te zeggen dat hij “opnieuw liegt“. “Iran is degene die openlijk elke dag dreigt de staat Israël te vernietigen. Iran blijft zichzelf militair verankeren in Syrië. En vandaag meldt de IAEA dat Iran zijn nucleaire programma versnelt“, zei Netanyahu maandagavond in een verklaring van zijn bureau. “Ik herhaal: Israël zal Iran niet toestaan ​​om kernwapens te ontwikkelen die ons bestaan ​​bedreigen en de hele wereld in gevaar brengen,” zei Netanyahu.

De directeur-generaal van het Internationaal Atoomagentschap, Yukiya Amano, kon in zijn kwartaalverslag, voor het eerst sinds de ondertekening van het nucleair akkoord in 2015, niet bevestigen dat Iran zijn verbintenissen nakomt in het kader van de deal die bekend staat als het Gezamenlijk Alomvattend Actieplan of JCPOA. Integendeel. Hij vertelde verslaggevers dat de uraniumverrijking van Iran is toegenomen, maar kon niet zeggen in welke mate.

Iran zei vorige maand dat het zich gedeeltelijk zou terugtrekken uit de nucleaire deal, een jaar nadat de Verenigde Staten zich terugtrokken, en zijn overtollig verrijkt uranium en zwaar water zou behouden in plaats van zijn voorraad te beperken door het te verkopen aan andere landen, zoals verplicht in het kader van de deal (JCPOA).

Plaatje hierboven: De sterk verouderde Israëlische kerncentrale in Dimona, die in 1958 in dienst werd genomen, is dringend aan vervanging toe [bron]

Heeft Israêl atoomwapens?
Tot het tegendeel is bewezen heeft Israël wat mij betreft [geen] atoomwapens. De enige die er ooit wat heeft over ‘gezegd’ maar het nooit heeft kunnen bewijzen, is ene Mordechai Vanunu (°1954), een labiele fantast die eind 1986 door de Mossad werd opgepakt, veroordeeld en opgesloten, wegens schending van de wet op fabrieksgeheimen omdat hij foto’s had genomen en vrijgegeven van de binnenkant van de kerncentrale in Dimona, waar hij een tijdje als technicus had gewerkt. Zijn loslippigheid en een interview met The Sunday Times kwamen hem uiteindelijk duur te staan.

Indien iemand hetzelfde zou proberen bij de kerncentrale van Doel (België) zou eveneens achter de tralies verdwijnen. Echter, hier gaat het om Israël, de Joodse staat dus, en als het om Joden gaat is alles per definitie verdacht en slecht. Sommigen – met veel verbeeldingskracht en de zakken vol complottheorieën – menen dat Israël atoomwapens zou geproduceerd hebben. De grootste fantasten onder hen beweren zelfs dat Israël 200 atoomkoppen zou bezitten.

atoombom3Plaatje hierboven: Typisch voor de complotbelievers omtrent Israël’s vermeend atoomwapenarsenaal is het verzamelen van zogenaamde “echte bewijzen” die hun stelling moeten ondersteunen. Zo bijvoorbeeld wordt er in het artikel The History of the Israeli Nuclear Bomb op de Hub Pages een foto getoond van een Israëlische kernbom. In werkelijkheid is dit een foto van de Amerikaanse atoombom ‘Little Boy’, die door de Amerikaanse Luchtmacht op 6 augustus 1945 boven het Japanse Hiroshima werd afgeworpen.

De UFO’s die soms ‘s nachts over uw huis vliegen? Niet verder zoeken, dat zijn allemaal vliegende Israëlische atoombommen die ooit tot ontploffing zullen worden gebracht wanneer de Joden straks de wereld veroveren. Jawadde! Het feit dat Israël nooit het non-proliferatieverdrag heeft getekend [net zomin als Pakistan, Noord-Korea en Indië dat ook niet deden, maar van die landen ligt blijkbaar niemand wakker], is natuurlijk koren op de molen van de complotbelievers.

Mordechai Vanunu (plaatje hieronder), een Marokkaanse Jood en Israëli die zich in 1985 nadat hij ontslagen werd in Dimona voor ‘labiel’ gedrag, tot het christelijk geloof bekeerde, werd na zijn ‘onthullingen‘ aan de Britse The Sunday Times, op 28 december 1986 in Rome opgepakt en zal pas op 21 april 2004 weer vrijkomen. Af en toe vliegt hij weer achter de tralies omdat hij blijkbaar moeite heeft zich te gedragen volgens de wetten van zijn land.


Wie interesse heeft kan het hele verhaal lezen zoals Vanunu dat tegenover The Sunday Times ‘onthulde’: Mordechai Vanunu: The Sunday Times articles. Wie natuurlijk op zoek is naar betrouwbare feiten doet dat nooit door de Sunday Times te lezen;  die leest natuurlijk eerst de Fabeltjeskrant en de Protocollen van de Wijzen van Zion.

Israël antwoordt tot op vandaag nooit bevestigend of ontkennend op de vraag of het land al dan niet kernwapens bezit. Wat mij betreft vind ik dat een goede tactiek. Tenslotte wordt Israël al bijna 65 jaar belaagd door de moslimwereld, de Arabische wereld en Iran. Dan is het altijd verstandig om iets achter de hand te houden waarvan niemand met zekerheid kan zeggen wat het is en hoeveel hij ervan heeft. Een militaire truuk als een ander met als enige doel: de vijand afschrikken.

De voortdurende heisa die de Arabische landen maken over het vermeende bezit van atoomwapens van Israël, bevestigt het Israëlcomplex van de Verenigde Naties. De VN hebben meer anti-Israël resoluties uitgevaardigd dan voor alle andere landen in de wereld samen!

In feite is die heisa bedoeld als bliksemafleider om Iran de kans te geven te doen wat het wil doen – kernwapens ontwikkelen – en wat het al jaren luidop aankondigt te zullen doen namelijk: Israël van de wereldkaart vegen. De VN resolutie die beoogt dat Israël haar geheimen prijsgeeft kan ze dan ook maar beter bij al die andere andere  anti-Israëlresoluties in de prullenmand kieperen. Zolang de antidemocratische Verenigde Naties worden gegijzeld door de moslimnaties, door de Arabische Liga èn door Iran is er toch nooit geen doorkomen aan.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Iran accuses Israel of threatening to destroy it” op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

2 gedachtes over “Iran beschuldigt Israël ervan dat het dreigt zijn staat te vernietigen

  1. Ik denk dat Israël echt wel iets achter de hand houdt. Eén ding is zeker, het zal de vijanden van Israël nooit lukken om Israël te vernietigen. Wel zal Israël het nog zeer zwaar te verduren gaan krijgen, maar uiteindelijk zal God gaan ingrijpen en zullen de vijanden van Israël vernietigd worden.

    Like

  2. Javad Zarif de lachende leugenaar & Heiko Maas, de man met de opvallend uiterlijke gelijkenis met een zekere ‘Ricardo Clement’ uit Argentinie hebben één ding gemeen……..ze zijn géén vrienden van Israel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.