Voor Palestijnen betekent ‘land in ruil voor vrede’ enkel méér ‘land voor terroristen’

Hoewel het Israëlische vredesakkoord met Egypte behoorlijk solide is gebleven, zijn grote delen van de Sinaï waar Israël zich uit heeft teruggetrokken sindsdien bolwerken geworden voor met ISIS geassocieerde islamistische terreurgroepen.

De delen van Libanon waar Israël zich in 2000 heeft uit teruggetrokken werden onmiddellijk overgenomen door de islamistische terreurgroep Hezbollah.

De Gazastrook, waaruit Israël zich in 2005 terugtrok voor vrede conform het Disengagement Plan van Sharon, werd al snel overgenomen door de islamistische terreurgroep Hamas en het dozijn gelieerde Palestijnse terreurgroepen in de Strook.

Er is hier een patroon en het is geen ‘land voor vrede’. Het is ‘land voor terroristen’.

Maar iedereen “weet” dat het enige pad voor vrede is dat Israël precies hetzelfde doet, telkens opnieuw. De zogenaamd vreedzame Palestijnse Autoriteit, die de Gaza niet kon vasthouden, zal sterk genoeg zijn om Hamas te stoppen – die het bij de laatste verkiezingen heeft verslagen.

De “gematigde” Mahmoud Abbas, de man van de vrede, is de leider van Al Fatah die nog steeds gewapende terreurgroepen heeft die hij jaren geleden heeft beloofd te ontmantelen, onder de paraplu van de Al Aqsa Martelaren Brigades. Hieronder waren ze deze week te zien in Gaza:

Om nog maar te zwijgen over het feit dat Abbas prioriteit geeft aan het betalen van terroristen eerder dan zich te bekommeren om het lot van zijn eigen volk.

De mensen die geloven in vrede in Oslo-stijl zijn als sekteleden die alle kritische denkvaardigheden afweren om lid te blijven. Ze aanbidden het woord ‘vrede’ terwijl ze het loskoppelen van de werkelijke betekenis ervan.

Eerdere fouten worden genegeerd of doorverwezen naar de schuld van Israël voor de Palestijnse weigering om een ​​compromis te sluiten of vredesplannen te accepteren. Zelfs een intifada was niet genoeg om de wereld wakker te maken.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Land for peace doesn’t have a great track record” van 6 juni 2019 op de site van Elder of Ziyon

3 gedachtes over “Voor Palestijnen betekent ‘land in ruil voor vrede’ enkel méér ‘land voor terroristen’

 1. Het obsessieve vasthouden aan de ‘2-statenoplossing’ in de huidige vorm als ‘vredesoplossing’ heeft natuurlijk een totaal andere reden.

  De vernietiging van Israel. Zelfs een kleuter begrijpt dit!

  De énige 2-staten oplossing is de verdeling van dit gebied (zoals voorzien) in 2 staten……Israel & Jordanie……., dat zijn naam dan weer kan veranderen in Palestina daar de overgrote meerderheid sowieso Arabisch palestijn is.

  Het kan niet zo zijn dat een volk dat geen volk is opeens 3 landen tot zijn beschikking krijgt:
  *Jordanie/Palestina waar de overgrote meerderheid Arabisch Palestijn is door de verdeling in 1948.
  * Judea/Samaria het Bijbelse Joodse land waar palestijnen niets verloren hebben maar wat om dubieuze redenen door de internationale gemeenschap uitgeroepen is als ‘palestina’.
  *Hamastan in Gaza.

  Al deze 3 entiteiten hebben bovendien het land Israel in het vizier als 4e optie om hierna alles bij elkaar te voegen en mekaar dan te lijf te gaan zoals in de rest van de Arabische wereld.

  Dat het project Israel (door door alle experts gedoemd te mislukken) zo een succes is geworden is een doorn in het oog van Europa (dat een probleem heeft met sterke Joden) & Arabieren (die een probleem hebben met succesvolle Joden)…..en verder iedereen met een ‘Jodenprobleem.

  De grootste tegenstanders van deze oplossing zijn de palestijnse leiders (moeten dan zelf verantwoording nemen/afleggen) en de Jordaanse koning die dan de woestijn in word gestuurd.

  Toch zal dit uiteindelijk het resultaat zijn!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.