Grootste veganistische festival ter wereld trekt duizenden mensen naar de Sarona-markt in Tel Aviv

Tel Aviv staat bekend als de veganistische hoofdstad van de wereld. Tienduizenden gepassioneerde veganisten kwamen genieten van een duizelingwekkende hoeveelheid eten, muziek en andere activiteiten. 50.000 geïnteresserden kwamen op woensdagavond naar de Sarona-markt met dezelfde aantallen die de komende dagen worden verwacht.

♦ Veganisme is volgens Be.Vegan een levenswijze waarbij men ernaar streeft om elk gebruik van dieren voor voeding, kleding, amusement, experimenten of eender welk ander doel te vermijden. Een vegan voedingspatroon is vrij van dierlijke producten. Met groenten, peulvruchten, noten, zaden en granen kan je zowat alles maken, van fastfood tot raw food, voor elk wat wils.

Veganistische kleding en schoenen stonden ook op het menu, waarbij de aanwezigen kwamen genieten van de ervaring van een volledig ‘wreedheidsvrije’ levensstijl. Israël heeft de afgelopen jaren een veganistische revolutie doorgemaakt, met talloze restaurants en winkels die inspelen op de groeiende vraag.

Een combinatie van een groeiend besef van de praktijken in de vleesindustrie en toegang tot een diverse eetcultuur heeft de Israëlische eetcultuur tot een perfecte storm gemaakt. Statistieken tonen aan dat Israël gastheer was voor het hoogste percentage veganisten ter wereld, meer dan 5% van de totale bevolking.

Video: Vega festival op de Saronamarkt in Tel Aviv, 5 juni 2019


Bronnen:

♦ met dank aan Tiki S. voor de hint: “En laten we vooral dit niet vergeten!!

♦ naar een artikelBiggest vegan festival in the world attracting thousands to Tel Aviv’s Sarona market” van 6 juni 2019 op de site van i24News

♦ een artikel op deze blogIsraël’s toerisme succes: Voedsel! Niemand maakt oorlog terwijl hij geniet van een goede maaltijd” van 9 juni 2019

Een gedachte over “Grootste veganistische festival ter wereld trekt duizenden mensen naar de Sarona-markt in Tel Aviv

  1. Opgelet !!
    Veganistisch is NIET gelijk aan vegetarisch !!
    Sommige vegan recepten gebruiken INSECTEN als bron van proteïnen om het vlees te vervangen !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.