Hoe oude munten en zegels de Joodse verbondenheid met Jeruzalem bewijzen

De Palestijnen kunnen nog zoveel de wereld rondreizen en hun leugens vertellen over de Joden die geen verbinding hebben met Jeruzalem en de Tempelberg, alles wat ze maar willen.

Valse beweringen zijn één ding. Duidelijk archeologisch bewijs leveren is een ander. Het Joodse volk leefde in het land Israël en de verhalen van de Joodse tempels die in de Bijbel zijn opgetekend en historische documenten hebben thans ook de wetenschappelijke en archeologische ondersteuning verkregen.

Het Israëlisch-Palestijnse conflict is de afgelopen decennia verschoven van het proberen om Israël te vernietigen met de hulp van naburige Arabische legers aan het Palestijnse leiderschap en zijn aanhangers die het bestaansrecht van Israël willen legitimeren.

Een primaire focus van deze inspanning was een poging om het Joodse volk af te sluiten van het hebben van enige historische connectie met Jeruzalem en de Tempelberg. De wereld overtuigen dat het Joodse volk geen verband houdt met dit betwiste gebied, bevestigt het verhaal dat Israël een bezettende macht is in dit land en vooral in Jeruzalem.

Dit begon met een verklaring van Yasser Arafat op 11 oktober 1996, waarin hij zei: “Dat is helemaal geen Westelijke Muur [Kotel], maar een islamitisch heiligdom.” (Ma’ariv, 11 oktober 1996)

Deze benadering werd voortgezet op 22 november 1997 toen de Moefti van Jeruzalem, Sheikh Ikrama Sabri, de hoogste religieuze autoriteit van de PLO voor de stad en die werd aangesteld door Arafat, zei: “De Al-Buraq Muur [de westelijke muur] en zijn plein zijn een islamitische religieuze eigendom, en de beslissingen van de Israëlische regering hebben er geen invloed op … De Al-Buraq-muur maakt deel uit van de Al Aqsa-moskee. De joden hebben er geen relatie mee.

Het leek een officieel beleid van de Palestijnse Autoriteit te worden toen op 10 december 1997 het Ministerie van Informatie van de Palestijnse Autoriteit een verklaring aflegde dat “Joden nooit enige band met Jeruzalem hadden“. Ze vervolgden en beweerden dat “er geen tastbaar bewijs is van een Joodse sporen / overblijfselen in de oude stad van Jeruzalem en de directe omgeving.

Het Palestijnse leiderschap zorgde ervoor dat dit verhaal aan het Palestijnse volk werd verteld. De Palestijnse historicus Jarid al-Kidwa ging in juni 1997 naar de Palestijnse Autoriteit Televisie en verkondigde dat “de Joden nooit in het oude Israël leefden. Alle gebeurtenissen rond de koningen Saul, David en Rehoboam vonden plaats in Jemen, en geen Israëlische resten werden gevonden in Israël, om een ​​heel eenvoudige reden – omdat ze er nooit waren.

Arafat paste deze bewering een beetje aan bij de 2000 Camp David-onderhandelingen met Israëlische en Amerikaanse leiders. Volgens Dennis Ross, de Amerikaanse afgevaardigde naar het Midden-Oosten, stelde Arafat voor dat er een Joodse tempel was maar dat deze niet in Jeruzalem was..

Meer dan twee decennia van Palestijnse leiders die deze boodschap voortdurend herhalen, hebben hun vruchten afgeworpen. In mei 2017 heeft de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) Israël als ‘bezetter’ in Jeruzalem verklaard. De verklaring werd gesteund door Rusland, China, Brazilië, Iran, Maleisië, Mauritius, Nigeria, Senegal, Zuid-Afrika, Bangladesh, Pakistan, Vietnam, Zweden, Rusland, China, Brazilië, Nicaragua en Tsjaad.

Het enige probleem waarmee de Palestijnen worden geconfronteerd en dit verhaal is dat het ronduit onjuist is. Afgezien van het feit dat de Koran zelf dubbelzinnig erkende dat God het land Israël aan de Joden had beloofd, hebben archeologische opgravingen munten en zegels ontdekt die duidelijk maken dat het Joodse volk duizenden jaren geleden in het land Israël leefde.

In 1999, slechts een paar jaar nadat de Palestijnen de wereld begonnen te vertellen dat het Joodse volk geen connectie heeft met Jeruzalem, voerde de noordelijke tak van de Islamitische Beweging een illegale renovatie van de Tempelberg uit. Ze gooiden meer dan 9.000 ton vuil in de nabijgelegen Kidron-vallei.

Erkennend dat deze ‘vuilnis’ archeologische artefacten moet bevatten, begonnen Dr. Gabriel Barkay en Zachi Divra in 2004 door het zand te ziften in een initiatief dat bekend werd als het Tempelbergzifting Project. Meer dan 200.000 vrijwilligers hebben geholpen door dit puin te ziften en honderden artefacten die bewijzen dat de Joodse oude aanwezigheid in Jeruzalem en de Tempelberg was ontdekt.

Enkele van de meest recente vondsten (zegels & munten) op deze blog:

♦ Israëlische kinderen ontdekken 1.600 jaar oude gouden munt in Galilea van 18 april 2019 [lezen]

♦ Afbeelding 2.000 jaar oude 9-armige menorah gevonden op een zeldzame Joodse site in Beersjeba van 5 april 2019 [lezen]

♦ Jeruzalem: 2.600 jaar oude zegel ontdekt van hofdienaar van koning Josia in de Stad van David van 1 april 2019 [lezen]

♦ Bronzen munt ontdekt uit de periode van Joodse Bar Kochba Revolte tegen de Romeinen van 12 februari 2019 [lezen]

♦ Artefact uit de Eerste Tempelperiode opgegraven in Jeruzalem van 21 november 2018 [lezen]

♦ 2000 jaar oude Hebreeuwse inscriptie verwijst naar de volledige naam van Jeruzalem van 10 oktober 2018 [lezen]

♦ 1000 oude briefzegels gevonden in het Nationaal Park van Beit Guvrin van 20 september 2018 [lezen]

♦ Bronzen munt ontdekt uit het jaar 69 na Chr., de tijd van de eerste Grote Revolte van 2 juli 2018 [lezen]

♦ Vijf Joodse munten ontdekt op de Tempelberg uit de 4de eeuw voor Christus van 14 juni 2018 [lezen]

♦ Bronzen munt ontdekt uit periode van Bar Kochba revolte ca. 132-135 na Chr. van 12 mei 2018 [lezen]

♦ Tientallen ‘Vrijheidsmunten’ van Joodse Opstand (66-70) ontdekt nabij de Tempelberg van 27 april 2018 [lezen]

♦ Hebben archeologen zojuist het zegel van de bijbelse profeet Jesaja ontdekt? van 23 februari 2018 [lezen]

♦ Zegels uit periode van Koninkrijk Judea werpen een licht op het leven in het oude Jeruzalem van 31 januari 2018 [lezen]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dov Lipman “Jerusalem? The Proof is in the Ancient Coins and Seals” van 7 juni 2019 op de site van Love of the Land

♦ naar een artikelHow Ancient Coins and Seals Prove the Jewish Connection to Jerusalem” van 5 juni 2019 en een artikel van Pesach Benson “Jewish Ties to the Temple Mount – What’s the Story?” van 7 maart 2019 op de site van Honest Reporting

♦ zie ook op deze blog in de Categorie: Archeologie (133 artikels)

4 gedachtes over “Hoe oude munten en zegels de Joodse verbondenheid met Jeruzalem bewijzen

  1. Mensen die de waarheid kennen weten zonder twijfel dat Israël het joodse volk toebehoort. Niemand anders.
    Zelfs de koran erkent dat.

    Like

  2. Niemand in de VN schijnt veel waarde te hechten aan de waarheid. In feite zijn er al zoveel ontdekkingen gedaan en elke keer heeft men wel een smoes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.