Arabieren roepen op tot ‘verenigd Palestijns front’ om Joden uit Judea & Samaria te verdrijven

De Palestijnen zijn duidelijk misnoegd over de uitspraken van de Amerikaanse ambassadeur David Friedman dat Israël het recht heeft om bepaalde delen van Judea & Samaria te annexeren bij de Joodse staat.

Onder bepaalde omstandigheden, denk ik dat Israël het recht heeft om een ​​aantal delen, maar wellicht niet allemaal, van de West Bank te behouden,vertelde de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, tegenover de New York Times in een interview dat zaterdag werd gepubliceerd.

Saeb Erekat, topambtenaar van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) en van de Palestijnse Autoriteit (PA), riep de wereldleiders op om de door de VS geleide economische top in Bahrein te boycotten, en zei dat annexatie een “oorlogsmisdaad onder internationaal recht zou zijn.” Hij beweerde ook dat een dergelijke inmenging door de VS de “Amerikaanse medeplichtigheid aantoonde in de misdaad van Israëlische nederzettingenplannen.

Erekat is zelf een voorstander van de éénstaatoplossing, een arabisch kalifaat dus, en hij pleit al decennialang voor de onvoorwaardelijke vrijlating van ca. 6000 gevangen Palestijnse terroristen en massamoordenaars en eist tevens de ‘terugkeer’ van ca. 6 miljoen nakomelingen van Palestijnse vluchtelingen van 1948 die de Joodse staat op demografische wijze totaal zou ontwrichten en opheffen.

Ook de leiders van de terreurorganisatie Hamas die de Strook sinds 2007 autonoom bestuurt, reageerden boos op de aankondiging van ambassadeur David Friedman. “Zijn verklaringen weerspiegelen de consistentie met Israëls extreem-rechtse visie“, zei Hamas-woordvoerder Hazem Qassem in een persbericht.

Hazem Qassem (plaatje hierboven) zei tevens dat Friedman’s uitspraken de “verdere verdieping van de medeplichtigheid van de Amerikaanse regering en de agressie tegen het Palestijnse volk en hun nationale zaak bevestigen.” Volgens het Handvest van Hamas van 14 augustus 1988 streeft het soennitische Hamas de vernietiging na van Israël met geweldin de naam van de barmhartige Allah.

Artikel 32 uit dat Handvest stipuleert: “Het Zionistische plan is grenzeloos. Na Palestina streven de Zionisten ernaar [hun land] uit te breiden van de Nijl tot aan de Eufraat. Wanneer ze de regio die ze hebben veroverd zullen hebben opgesoepeerd, zullen ze streven naar verdere uitbreiding, enzovoort. Hun plan is belichaamd in de ‘Protocollen van de Wijzen van Zion‘ en hun huidige gedrag is het beste bewijs van wat we zeggen.

Qassem benadrukte de noodzaak van de oprichting van een verenigd Palestijns front om de inspanningen van de VS tegen te gaan om de Palestijnse zaak te liquideren, en roept het leiderschap van de Palestijnse Autoriteit op om “niet langer te wachten en het initiatief te nemen om [Trump’s] ‘akkoord van de eeuw’ het hoofd te bieden” en af ​​te zien van het beleid van veiligheidscoördinatie samen met de Israëlische bezetting.

Plaatje hierboven: Met deze lanceerinstallaties slaagden de Al Qassam Brigades (Hamas) erin om vanuit de Gazastrook op 4 en 5 mei 2019 een 700-tal taketten richting Israël af te vuren. Hierbij kwamen 4 Israëliërs om het leven en nog eens 160 werden licht tot zwaar gewond  [beeldbron: Hamas]


Bronnen:

♦ naar een artikelHamas calls for giving resistance free hand in response to Friedman” van 9 juni 2019 op de site van Pal Info

♦ naar een artikelPalestinian Authority fumes over Friedman’s statements” en een artikelUS envoy: Israel has a right to annex ‘some’ of Judea, Samaria” van 9 juni 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Gershon Hacohen “Annexing Parts of the West Bank Area C: An Israeli National Interest” van 28 mei 2019 op de site van BESA

♦ naar een artikelUS envoy says Israel has the right to annex part of Judea and Samaria” van 8 juni 2019 op de site van Behind The News (BTN)

3 gedachtes over “Arabieren roepen op tot ‘verenigd Palestijns front’ om Joden uit Judea & Samaria te verdrijven

  1. Ja, waar staan die schreeuwers en manipulanten voor, wat en hoe groot is hun achterban? Hoever strekt hun verantwoordelijkheid? Hoor alleen over vernietiging en steun van buiten.
    Goed te horen dat er Palestijnse ondernemers zijn die zaken willen doen en dit durven zeggen.

    Like

  2. De roependen uit de woestijn en hun boodschap.
    Jammer dat ze roepen zonder énige legitimatie!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.