VS-gezant zegt dat Israël het recht heeft om een ​​deel van Judea en Samaria te annexeren

Plaatje hierboven: Washington DC. De Amerikaanse president Donald Trump met aan zijn zijde David Friedman, de Amerikaanse ambassadeur aan Israël [beeldbron: BTN]

Israël heeft het recht delen van Judea en Samaria te annexeren, vertelde de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, tegenover de New York Times in een interview dat zaterdag werd gepubliceerd. “Onder bepaalde omstandigheden, denk ik dat Israël het recht heeft om een ​​aantal delen, maar wellicht niet allemaal, van de West Bank te behouden,” zei hij.

Het was onduidelijk welke gebieden Friedman van Judea en Samaria bedoelde en of de retentie van Israël deel zou uitmaken van een vredesakkoord dat landruil omvat – een idee dat in eerdere onderhandelingen werd overwogen – in plaats van een eenzijdige zet zoals annexatie.

De Amerikaanse ambassadeur David Friedman weigerde te zeggen hoe Washington zou reageren op annexatie, maar merkte op: “We hebben echt geen mening totdat we begrijpen hoeveel, onder welke voorwaarden, waarom is het logisch, waarom is het goed voor Israël, waarom is het goed voor de regio, waarom creëert het niet meer problemen dan het oplost. Dit zijn allemaal dingen die we willen begrijpen, maar waar ik niet wil op vooruitlopen.

Premier Netanyahu zei in de aanloop naar de verkiezingen in april dat hij van plan is om Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria te annexeren, een manier om wijdverspreide veroordelingen in de Arabische wereld te veroorzaken. Hieronder een kaart met daarop de delen (bruin gekleurd) in het C-gebied, dat conform de Oslo Akkoorden al meer dan 25 jaar onder de controle van Israël staan.

Het Witte Huis heeft gewerkt aan een vredesvoorstel dat door president Trump ‘de deal van de eeuw’ wordt genoemd. In een interview, twijfelde de adviseur van het Witte Huis, Jared Kushner, de PA-vermogens tot zelfbestuur. De Palestijnse Autoriteit heeft het vredesplan verworpen voordat het zelfs onthuld is, daarbij verwijzend naar zijn regering die onherstelbaar bevooroordeeld is.


Bronnen:

♦ naar een artikelUS envoy says Israel has the right to annex part of Judea and Samaria” van 8 juni 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Gershon Hacohen “Annexing Parts of the West Bank Area C: An Israeli National Interest” van 28 mei 2019 op de site van BESA

Een gedachte over “VS-gezant zegt dat Israël het recht heeft om een ​​deel van Judea en Samaria te annexeren

 1. **Het originele Balfour plan/San Remo Declaratie/Volkerenbond gebaseerd op Bijbelse geschiedenis, was om de Joodse staat Israel te heropbouwen van de Middelandse zee tot Irak**.

  Probleem was dat de Joden niet kwamen om het land te bevolken. Hadden ze dit wel gedaan dan was de Holocaust een heel ander verhaal geweest en het Joodse volk bestaan uit 50 miljoen mensen.

  De bezetters van het gebied, de Engelsen, hebben het toen herverdeeld (politieke redenen/ Laurence v. Arabie) en het grootste deel aan de Arabieren gegeven en daar een Hashemitische prins uit Saudi Arabie neergezet om als koning te fungeren.

  De 1948 verklaring van de UN Algemene Vergadering om Israel te erkennen is mooi………..maar niet bindend!!!

  Hierdoor zijn de wél bindende en onveranderbare resoluties van Balfour/SanRemo/Volkerenbond de énige relevante!

  Hierdoor zijn alle discussie’s, resoluties over palestijnse rechten via het ‘internationale recht’ gebaseerd op hete lucht!

  Volgens dat ‘Internationale recht’ moet de Joodse staat Israel bestaan van de Middelandse zee tot Irak!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.