Palestijnse islamisering van de Tempelberg als deel van de religieuze oorlog tegen de Joden

Plaatje hierboven: Aan de Rotskoepel op de Tempelberg in Jeruzalem, vrijdag 31 mei 2019. Palestijnen vieren de laatste dag van de Ramadan. Een steeds weerkerend stramien: Eerst bidden tot Allah wat zich onmiddellijk vertaalt in terreur en geweld jegens de Joden van Israël [beeldbron: A7]

Joodse activisten stllen dat onlangs een nieuwe moskee werd ingehuldigd op de Tempelberg, ondanks een gerechtelijk bevel dat de status-quo op de heilige plaats wordt gehandhaafd.

Volgens de ngo Regavim, een Israëlische ngo van rechts-conservatieve strekking, heeft de Wakf van Jeruzalem, een islamitisch-religieuze trust die waakt over de islamitische heiligdommen, een moskee geopend aan de Poort van Genade (aka de Gouden Poort) van de Tempelberg.

Regavim diende daarop een verzoekschrift in bij het Hooggerechtshof aan de vooravond van Jeruzalem Dag om een bevel uit te geven dat de structuur zou sluiten en de status-quo op de locatie zou herstellen.

Plaatje hierboven: Palestijnse gelovigen verzamelen zich voor het vrijdaggebed in de gebouwen aan de Gouden Poort, aka Poort van Genade, nabij de al-Aqsa moskee in de Oude Stad van Jeruzalem, op 22 februari 2019, nadat de grote moefti van Jeruzalem naar verluidt een poort opende die leidde naar de site die eerder werd afgesloten door Israëlische autoriteiten [beeldbron: Ahmad Gharabli/AFP]

De Wakf heeft stappen ondernomen om permanent een historisch bouwwerk aan de Poort van Genade op de Tempelberg in een moskee te veranderen en bouwwerkzaamheden uit te voeren die het oude gebouw onherstelbaar hebben beschadigd“, zei Regavim in een verklaring.

De organisatie noteerde de installatie van plafondventilatoren, verlichting, meubels en scheidingswanden binnen een 1.400 jaar oude structuur op de locatie. Deze permanente veranderingen, volgens Regavim, hebben de oude structuur beschadigd en werden gedaan zonder enig toezicht van de Antiquities Autoriteit, zoals vereist door de wet.

Shlomo Vile, die op Jeruzalem Dag naar de Tempelberg ging om te bidden, bevestigde de beschrijving van Regavim. Hij vertelde The Jerusalem Post dat het, vanuit wat hij zag, “het duidelijk is dat er activiteit is aan de Poort van Genade. Moslims draaiden rond en er lagen gebedskleden verspreid.

Een functionaris van de Wakf zei tegen de Post dat de site tijdens de Ramadan heropend was, toen honderdduizenden moslimgelovigen samenkwamen op al-Aqsa-compound voor vrijdaggebeden. Hij zei dat in overeenstemming met de afspraken tussen Israël en de door Jordanië gecontroleerde Wakf-autoriteiten, de site in de nabije toekomst weer zal worden gesloten voor “renovaties”.

Maar Regavim beweert dat dit niet te vertrouwen is. In 1967 was er een moskee op de Tempelberg. Vandaag de dag zijn er vijf, te rekenen vanaf de nieuwe. “Wanneer een gebouw in een moskee verandert, betekent dit dat ze de plek hebben overgenomen“, vertelde Regavim-woordvoerder Avraham Binyamin aan de Post. “Als ze het eenmaal gebruiken voor gebed, kan niemand anders het gebruiken – geen Joden, geen christenen.

Premier Benjamin Netanyahu verklaarde eind februari dat “Israël geen toestemming heeft gegeven voor het openen van de moskee op de Tempelberg.” Een verklaring van het toenmalige kabinet van de premier verklaarde dat Netanyahu instructies had gegeven “om het gerechtelijk bevel af te dwingen zonder compromis en om ervoor te zorgen dat de site gesloten blijft.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd…


Bronnen:

♦ naar een artikel van Naomi Kahn “Islamic Waqf inaugurates new mosque at the Temple Mount’s Mercy Gate” van 5 juni 2019 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikel van Maayan Jaffe-Hoffman “A new mosque on the Temple Mount?” van 4 juni 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Alex Grobman “How Muslims transformed Jerusalem into a sacred city for Islam” van 2 juni 2019 en een artikelIs the Temple Mount ours? Perhaps, but not under our control” en een artikel van Judy Simon “Reclaiming Jerusalem for the Jewish people” van 6 juni 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Palestijnse islamisering van de Tempelberg als deel van de religieuze oorlog tegen de Joden

  1. Elke moskee is er één teveel,de tempelberg is van Israël en de duivelse islam moet uiteindelijk wijken voor DE GOD van Israël ,DIE ZICH heeft geopenbaard door YESHUA HAMASIACH(JEZUS)!Laat Europa maar bezwijken door de demonische islam te blijven faciliteren !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.