Israëlische politie vat een Israëlische arabier in het bezit van 110 brandbommen

De politie arresteerde dinsdag een Arabier in het dorp Kafr Manda in het noorden van Israël nadat ze 110 kant-en-klare brandbommen hadden gevonden in een open veld bij het dorp. De 46-jarige man met Israëlisch staatsburgerschap, werd voor een rechter in de rechtbank van Akko voorgeleid en zijn aanhouding werd verlengd.

De arrestatie volgt op een soortgelijk incident op maandag waarbij de politie twee pijpbommen ontdekte. Een sapper ontmantelde de bommen. De politie zei dat ze de identiteit van de bommenbouwers kenden.

De politie verklaarde dat het “zal blijven werken om wapens te lokaliseren en de criminelen te onthullen totdat ze voor het gerecht worden gebracht, met als doel de realiteit te veranderen om de criminele activiteiten uit het dagelijkse leven van normatieve burgers te verwijderen en de openbare veiligheid te vergroten.”

Het dorp werd eerder dit jaar door hevig geweld opgeschrikt nadat een deel van de bewoners zijn ongenoegen uitsprak over de uitslag van de verkiezingen voor de lokale gemeente.

Judea & Samaria
Ook in Judea & Samaria worden voortdurend terroristen opgespoord en aangehouden. Zo konden Israëlische soldaten maandagnacht en dinsdagochtend negen islamitische terroristen vatten in Judea en Samaria, die gezocht werden voor betrokkenheid bij terrorisme en gewelddadige aanvallen gericht tegen burgers en veiligheidspersoneel. De terroristen werden overgedragen aan veiligheidsagentschappen voor verder onderzoek.

De dag voordien kon een bijzondere eenheid van de IDF zes moslimterroristen identificeren en arresteren die vanuit Jenin naar het controlepunt Gilboa in Noord-Samaria overstaken, op weg om een ​​grote terreuraanslag in Israël uit te voeren. Ze werden betrapt terwijl ze een tas droegen met twee geweren en een mes. De terroristen werden overgedragen aan veiligheidsagentschappen voor verder onderzoek.

Daarnaast arresteerde de IDF vijf moslimterroristen op zondagnacht in Judea, Samaria en de Jordaanvallei, die gezocht werden voor betrokkenheid bij terrorisme en gewelddadige aanvallen gericht tegen burgers en veiligheidspersoneel. Als onderdeel van een voortdurende campagne tegen illegale wapens hebben IDF-troepen een handwapen en een tijdschrift gevonden in het Arabische dorp Bita al-Fuka in Samaria.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Aryeh Savir “Police Arrest Israeli Arab with 110 Firebombs” van 5 juni 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelMajor terror attack thwarted in Samaria: 6 Muslim terrorists caught with 2 rifles and a knife” en een artikel5 wanted terrorists arrested overnight in Judea, Samaria, Jordan Valley -Weapons seized” van 3 juni 2019 en een artikel9 wanted terrorists arrested in counter-terrorism operations in Judea-Samaria” van 4 juni 2019 op de site van Behind The News (BTN)

Een gedachte over “Israëlische politie vat een Israëlische arabier in het bezit van 110 brandbommen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.