Hamas-terreurgroep smeekt om donaties in Bitcoins om Joden te vermoorden

De moordbrigade van Hamas, aka de Izz ad-Din al-Qassam Brigades, wiens enige missie het is om Israëli’s te vermoorden, lanceert vanaf vandaag via Bitcoin een inzamelingsactie. De woordvoerder van de Brigades, Abu Obeida (plaatje onderaan), zei dat ze miljoenen sms-berichten zullen versturen in acht talen, waarin ze om geld smeken om Joden te vermoorden, voornamelijk met behulp van crypto-valuta.

Hamas moedigt zijn terreursympathisanten aan om de cryptomunt te gebruiken om sporen te vervagen en het voor autoriteiten moeilijk te maken om donoren te vinden die materiële steun verlenen aan Hamas en Co en vraagt haar sympathisanten over de hele wereld om geld te doneren met behulp van de digitale valuta in een fondsenwervingscampagne die eind januari online werd aangekondigd.

De terreurgroep heeft sindsdien het donatiemechanisme gewijzigd, waarbij de website bij elke transactie een nieuwe digitale portemonnee genereert. Dit maakt het voor bedrijven over de hele wereld veel moeilijker om de cryptocurrency-financiering van de groep in de gaten te houden, aldus onderzoekers.

Een enkele digitale portefeuille kan rood worden gemarkeerd voor cryptocurrency-uitwisselingen, waardoor ze in theorie kunnen voorkomen dat geldstromen via hun systemen naar die bestemming gaan. Maar een andere portemonnee voor elke donatie maakt deze zogenaamde tagging veel gecompliceerder.

Het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center (ITIC) is van mening dat deze oproepen nu worden gedaan als gevolg van een combinatie van financiële problemen waarmee de groepen worden geconfronteerd en de voordelen van anonimiteit die Bitcoin biedt.

ITIC, een in Tel-Aviv gebaseerd inlichtingen onderzoeksbureau, stelt dat “de fondsenwervingscampagne van de Palestijnse organisaties in de Gazastrook nog een ander voorbeeld is van het gebruik door de terroristische organisaties van virtuele valuta, vooral Bitcoin, om terreuractiviteiten te financieren“.

♦ Zowel Hamas alsook de PIJ en de PFLP staan al ruim 20 jaren op de Amerikaanse lijst van verboden terreurorganisaties (met name 61 organisaties en entiteiten). De Amerikaanse lijst wordt regelmatig bijgewerkt, de laatste keer op 16 augustus 2017 met de toevoeging van de terreurorganisatie Hizbul Mujahideen (HM) uit Kasjmier, Pakistan.

♦ Op de Europese lijst staan aanmerkelijk minder organisaties vermeld, met name 22. Ook de PFLP alsook de PFLP-GC staan op die lijst vermeld. De lijst werd voor het laatst bijgewerkt op 21 januari 2017. Onlangs werd Hamas terug toegevoegd aan de EU-lijst nadat het daar om onbegrijpelijke redenen drie jaar geleden van werd verwijderd.


Bronnen:

♦ naar een artikelHamas terror group begs for Bitcoin donations to murder Jews” van 3 juni 2019 op de site van Behind The News

♦ een artikel op deze blogHamas gebruikt Bitcoin ‘virtuele valuta’ om terreurdonaties wit te wassen” van 7 februari 2019

Een gedachte over “Hamas-terreurgroep smeekt om donaties in Bitcoins om Joden te vermoorden

  1. Dit word een doorslaand succes.
    Joden vermoorden staat op de ‘to do list van velen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.