Boek: Nieuwe documenten bewijzen de banden van BDS-beweging met terreurgroepen

Denkt u ook dat de BDS ‘druk uitoefent’ op Israël is om de Palestijnen hun rechten te geven? Hier is meer bewijs dat het gaat over het vernietigen van Israël. Het Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA) heeft zojuist een elektronisch ‘boek’ uitgebracht, waarin de banden tussen de anti-Israëlische campagne beweging Boycot, Desinvesteringen en Sancties (BDS) en Palestijnse terreurgroepen worden vastgelegd.

Het boek, geschreven door Dan Diker en Adam Shay, legt het verband tussen de Palestijnse Academische en Culturele Boycot van Israël (PACBI) -effectief het clearinghouse in de Verenigde Staten voor alle BDS-activiteiten – en BDS National Committee (BNC), gevestigd in op de Westelijke Jordaanoever, en bestaat uit ledengroepen die door de VS zijn aangewezen als terroristische groeperingen

Het rapport schrijft dat BNC “een coalitie is die de paraplu-terreurgroep ‘PNIF’ (Palestijnse Nationale en Islamitische Strijdkrachten) omvat, die bestaat uit door de EU en de VS aangewezen terreurgroepen Islamitische Jihad, Hamas, Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), onder anderen.

Boek “De Pacbi deception unmasked

De introductie bespreekt de geschiedenis van PACBI:

De Palestijnse Campagne voor de Academische en Culturele Boycot van Israël (PACBI) werd gelanceerd in de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde stad Ramallah in april 2004 door een groep Palestijnse academici om de internationale boycotbeweging tegen Israël te promoten. De campagne praatte de Palestijnse roep na die oorspronkelijk in 2002 werd uitgegeven tot een formele beweging voor een alomvattende economische, culturele en academische boycot van Israël.

PACBI is geen geregistreerde entiteit, maar eerder een campagne die voornamelijk bestaat uit hoogleraren en docenten uit alle gecontroleerde gebieden van de Palestijnse Autoriteit, waarvan de meesten verbonden zijn met de Birzeit Universiteit, die bekend staat om zijn publieke sympathie en steun voor de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie, Hamas en andere aangewezen terreurorganisaties, zoals hieronder te zien.

PACBI maakt gebruik van een ‘totale oorlogsvoering’ -strategie van steun voor terreur en politieke oorlogvoering tegen de staat Israël, die is gegoten als een criminele, illegale en onwettige entiteit. PACBI maakt uitsluitend gebruik van antisemitische terminologie tegen Israël en verwijst daarbij naar de Joodse en democratische staat als een regime van de nazi’s en de Apartheid. Zelfs ’s werelds ergste rechten-schendende en criminele regimes zoals Iran, Syrië en Noord-Korea zijn aan deze vicieuze terminologie ontsnapt.

PACBI doet een beroep op de internationale gemeenschap om”‘alle Israëlische academische en culturele instellingen systematisch en consequent te boycotten als een bijdrage aan de strijd om de bezetting, kolonisatie en het systeem van apartheid van Israël te beëindigen …”

De belangrijkste openbaring in het boek is:

Het is in het Westen weinig bekend dat Arabische en Islamitische terreurgroepen samen met PACBI als gelijkwaardige leden van de BNC samen strategiseren. Een van de andere stichtende leden van de BNC is bijvoorbeeld de Raad van Nationale en Islamitische Strijdkrachten in Palestina, bekend buiten de door de Palestijnen bestuurde gebieden als de ‘Palestijnse Nationale en Islamitische Strijdkrachten’ (PNIF).

PNIF werd opgericht door Yasser Arafat, de voorzitter van de PLO en de Palestijnse Autoriteit, en Marwan Barghouti, voormalig commandant van Fatah’s Tanzim-terreurvleugel en leider van de islamitische Al-Aqsa Martelarenbrigade. Barghouti dient op dit moment vijf opeenvolgende levenslange celstraffen uit voor de moord op Israëli’s in terreuraanslagen.

PNIF bestaat uit vijf door de VS aangewezen terroristische organisaties, waaronder: Hamas, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), het Populair Front – Algemeen Commando (PFLP-GC), het Palestijnse Bevrijdingsfront (PLF) en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ).

De banden tussen BDS en terreurgroepen zijn niet alleen een samenzweringstheorie die door Israël en zijn aanhangers wordt gepromoot, maar heeft ook reële gevolgen gehad. In december vorig jaar heeft Donorbox, een Amerikaans bedrijf dat fondsenwervingsbeheersoftware maakt, het account van de BDS-beweging in de Verenigde Staten opgeschort vanwege zijn banden met PNIF.

Toemaatje: BDS militant “houdt van Hitler” maar is “geen antisemiet” ….


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Gerstman “New Book Documents Ties Between BDS Campaign and Terror Groups” van 1 juni 2019 op de site van Legal Insurrection

♦ naar een artikel van Aussie Dave “WATCH: BDS-Hole: ‘I Love Hitler!’” van 1 juni 2019 op de site van Israellycool

Een gedachte over “Boek: Nieuwe documenten bewijzen de banden van BDS-beweging met terreurgroepen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.