Dankzij Israël kunnen nooit eerder zoveel moslims bidden op Tempelberg nav. einde Ramadan

Plaatje hierboven: Jeruzalem, vrijdag 31 mei 2019 op de Tempelberg. Ca. 150.000 biddende moslims vieren aan de Al Aqsa moskee het einde van de Ramadan [beeldbron: EoZ]]

Elke vrijdag van elke Ramadan in de afgelopen decennia zijn honderdduizenden moslims naar de Tempelberg gegaan, wat zij de Al Aqsa-moskee hebben genoemd, om er te bidden. Ik kan geen nieuwsbericht of foto vinden die iets beschrijft dat in de buurt komt van dat aantal mensen daar vóór 1967. Niet onder de Jordaanse heerschappij. Niet onder Britse heerschappij. Niet onder Ottomaanse heerschappij.

Ik kan wel een paar verhalen vinden over ‘duizenden’ moslims die in Jeruzalem relschoppen en de Joden aanvallen vóór de moordpartijen een paar maanden later, en duizenden moslims die het ‘Nebi Musa’-festival vieren, een verzonnen moslimfestival dat volgens de christelijke kalender samenvalt en zich mengt met de paasvieringen in Jeruzalem.

Maar ik kan geen enkel verhaal vinden over een bijeenkomst van tienduizenden en zeker niet honderdduizenden moslims of Arabieren in Jeruzalem vóór 1967. Als je geeft om toegang tot heilige plaatsen in Jeruzalem, ook voor moslims, zou je willen dat Israël de hele stad zou besturen.

Of je moet toegeven dat moslims niet zo geïnteresseerd waren in de Al Aqsa-moskee vóór de joodse controle over Jeruzalem. Israël heeft meer toegang verleend tot meer heilige plaatsen voor meer mensen van meer religies dan welke heerser over Jeruzalem in de geschiedenis. Er is geen andere manier om naar de feiten te kijken.

Einde Ramadan 2018


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Only under Jewish rule have so many Muslims visited the Al Aqsa Mosque” van 2 juni 2019 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Dankzij Israël kunnen nooit eerder zoveel moslims bidden op Tempelberg nav. einde Ramadan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.