Voor 2de opeenvolgende dag bestookt Israël militaire doelwitten in Syrië

Israël vuurde raketten af ​​op een Syrische militaire luchtmachtbasis in het centrum van het land aan het eind van de zondag, waarbij minstens één soldaat werd gedood en twee anderen werden verwond.

Dat gebeurde uren na een andere Israëlische aanval in het zuiden van Syrië, die het gevolg was van een raketaanval op de Israëlische Golanhoogte. De aanval van zondag doodde drie soldaten en verwondde zeven, aldus Syrië door de staat gerunde media.

Niet-bevestigde rapporten zeiden maandag dat vijf soldaten zijn gedood tijdens de aanval, waaronder drie Syriërs. Volgens de Syrische media was de Israëlische aanval gericht op de T4-luchtmachtbasis in de centrale provincie Homs – lang gebruikt door Iraanse troepen in Syrië – net voor middernacht op zondag. Er was geen directe reactie van Israël over de aanval op de luchtmachtbasis.

De Syrische staatstelevisie citeerde een niet-geïdentificeerde militair die zei dat één soldaat was gedood en twee anderen gewond waren geraakt in de aanval en dat ook een wapenopslagplaats was geraakt. Israël heeft in het verleden de T4 basis aangevallen.

Eerder op zondag bevestigde het IDF dat het verschillende militaire posities in Zuid-Syrië onder vuur had genomen, waaronder twee artilleriebatterijen, verschillende observatie- en inlichtingenposten en een SA2 luchtverdedigingseenheid, als reactie op twee raketten die zaterdag vanuit Syrië naar Israël waren gelanceerd en die geen slachtoffers veroorzaakten.

Kort na de aanval van zondagochtend bevestigde premier Benjamin Netanyahu dat hij de aanvallen had bevolen. “We tolereren niet dat er wordt gevuurd naar ons grondgebied en we zullen fel reageren tegen elke agressie tegen ons“, zei hij in een verklaring.

Het in Groot-Brittannië gevestigde Syrian Observatory for Human Rights, een oppositie-oorlogsmonitor, liet weten dat Israëlische vliegtuigen posities en een wapendepot bestookte die toebehoorden aan Iraanse troepen en Hezbollah-strijders.

Het zei dat de aanslagen minstens 10 doden, inclusief drie Syrische soldaten en zeven anderen waarvan wordt aangenomen dat ze buitenlandse strijders waren. Rami Abdurrahman, hoofd van het observatorium, zei dat “tot op dit moment niet duidelijk is of zij Iraniërs of Hezbollah-leden waren”.


Bronnen:

♦ naar een artikelReport: For 2nd straight day, Israel strikes military targets in Syria” van 3 juni 2019 en een artikelIsrael hits military targets in Syria in response to Golan rocket attack” van 2 juni 2019 op de site van Israel Hayom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.