Iran doneert jaarlijks 700 miljoen dollars aan Libanese terreurgroep Hezbollah

Premier Binyamin Netanyahu besprak op zondagavond de Iraanse dreiging en de relatie van het regime in Teheran met terroristische organisaties die Israël bedreigen. zei Netanyahu op de officiële Jerusalem Day-ceremonie op Ammunition Hill in Jeruzalem.

“Iran draagt ​​700 miljoen dollar per jaar over aan Hezbollah. Maar dat gebeurt op verschillende manieren, inclusief fraude. In dit kader draagt ​​het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken meer dan $ 100 miljoen over aan terroristische organisaties. Het geld wordt onder diplomatieke dekking, via schijnbaar onschuldige middelen, overgebracht naar Libanon en vandaar naar Hezbollah.”

De premier voegde eraan toe: “Deze enorme hoeveelheden voeden de meedogenloze agressie van Iran en zijn proxies in onze regio. Onze buren weten het; alle Arabische staten weten het. Dit is een van de dingen die hen tot een hernieuwde verbondenheid met ons brengt.”

Netanyahu benadrukte: “Hoewel we de bedreigingen van Iran niet belichten, worden we er ook niet door afgeschrikt, want iedereen die ons probeert te kwetsen, zal nog veel meer pijn lijden. We hebben dit vele malen bewezen in de geschiedenis van onze staat. We hebben het gisteravond bewezen. We hebben het bewezen in de zes opmerkelijke dagen die ons terugbrachten naar delen van ons oude thuisland.”

Twee raketten werden op zaterdag afgevuurd vanuit Syrië richting de Golanhoogte, waarbij gelukkig geen slachtoffers vielen. In reactie daarop trof de IDF een aantal militaire doelwitten Syrië, waarbij drie door Iran gesteunde soldaten werden uitgeschakeld en zeven anderen werden verwond.

Hezbollah terreurgroepleider Hassan Nasrallah voerde zijn bedreigingen jegens de Joodse staat nog wat op in zijn laatste toespraak nadat Libanese functionarissen hem een ​​Amerikaanse boodschap hadden doorgestuurd dat “de precieze raketbasissen die van Syrië naar Libanon zijn overgebracht bij Israël bekend zijn geraakt en onthuld werd door de Israëliërs,” zegt een Libanese officiële bron .


Bronnen:

♦ naar een artikelPM Netanyahu: Iranian Foreign Ministry transfers $100 million a year to Hezbollah” van 2 juni 2019 op de site van Behind The News

♦ naar een artikel van Nitsan Keidar “‘Iran transfers $700 million to Hezbollah annually’ – At Jerusalem Day ceremony, PM Netanyahu discusses Iranian relationship with terrorist organizations threatening Israel” van 3 juni 2019 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.