Syrië vuurde enkele raketten af naar de Hermonberg in Israël

De IDF kondigde zaterdagavond aan dat twee raketten werden afgevuurd vanuit Syrië in de richting van de Israëlische berg Hermon, die zich op de Golanhoogte bevindt. Er waren geen meldingen van slachtoffers of schade.

Israëlische media meldden dat sirenes die waarschuwen voor binnenkomende raketten niet werden geactiveerd. De berg Hermon is nog steeds een populair recreatiegebied voor wandelaars en skiërs in de buurt van de heilige stad Tzfat.

Een tegenactie van Israël liet niet lang op zich wachten. “De IDF viel zaterdag een aantal militaire doelen in Syrië aan in reactie op het afvuren van twee raketten vanuit Syrisch grondgebied op de Hermonberg in de noordelijke Golanhoogten op zaterdagavond,” zei de eenheid van de woordvoerder van de IDF.

Volgens de verklaring vielen Israëlische gevechtsvliegtuigen en helikopters een aantal militaire doelen aan die toebehoren aan het Syrische leger, waaronder twee artilleriebatterijen, een aantal observatie- en inlichtingenposten op de Golan-hoogvlakte en een SA-2-luchtverdedigingsbatterij.

Tijdens de aanval werd een IDF-luchtverdedigingssysteem gelanceerd na Syrische luchtafweer. Er zijn geen explosies vastgesteld op Israëlisch grondgebied. Volgens het officiële Syrische persbureau SANA werden tijdens die aanval drie Syrische soldaten gedood en zeven gewonden. De aanval veroorzaakte ook materiële schade, aldus het rapport.

Het incident vertegenwoordigt de laatste inval vanuit Syrië, waar het Iraanse regime heeft geprobeerd een militair steunpunt te vestigen tijdens de achtjarige burgeroorlog die in het land woedt. Israël heeft erkend dat het tientallen luchtaanvallen in Syrië heeft uitgevoerd op Iraanse doelen en de bondgenoten van Teheran.

Eerder deze week raakten Israëlische vliegtuigen een Syrische militaire post nadat een luchtafweerraket werd afgevuurd op een van zijn straaljagers. Syrische media zeiden dat een soldaat bij de luchtaanval werd gedood. Israël heeft ontelbare keren herhaald dat Iran niet zal toestaan ​​een permanente militaire aanwezigheid in Syrië te vestigen.

Iran, van zijn kant, voorziet de terreurgroep Hamas en Hezbollah van honderden miljoenen dollars aan hulp om wapens te kopen. Iran heeft ook de Palestijnse islamitische Jihad geassisteerd, die met Hamas in de Gazastrook om de macht wedijvert.


Bronnen:

♦ naar een artikelTwo rockets fired at Israel from Syria” van 1 juni 2019 op de site cab World Israel News

♦ naar een artikelSyrian Rockets Fired at Israel” van 1 juni 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Ben Ariel “IDF attacks targets in Syria – IDF carries out air strike in Syria in retaliation for rocket fire on Israel” van 2 juni 2019 en een artikel van Chana Roberts “Breaking: Two missiles launched towards Mount Hermon” van 1 juni 2019 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.