Hezbollah leider Nasrallah: Oorlog tegen Iran zal het hele Midden-Oosten doen ontvlammen

Hassan Nasrallah, leider van de terroristische organisatie Hezbollah, waarschuwde vrijdag dat als er een oorlog zou uitbreken tegen Iran, het hele Midden-Oosten zou ‘uitbarsten’.

De Amerikaanse president Donald ‘Trump, zijn regering en zijn intelligentie weten heel goed dat elke oorlog tegen Iran niet beperkt zal blijven tot de Iraanse grenzen“, zei Nasrallah in een televisietoespraak ter ere van de Iraanse Al-Quds-dag ( = ‘Jeruzalem Dag’ in Arabistan en Perzië)

Elke oorlog tegen Iran betekent dat de hele regio zal uitbarsten en dat alle Amerikaanse troepen en Amerikaanse belangen vogelvrij zullen zijn“, waarschuwde hij. Nasrallah veroordeelde ook het Amerikaanse vredesplan om het Israëlisch-Palestijnse Arabische conflict op te lossen en beschreef het als een ‘historische misdaad’.

Onze plicht is om de ‘Deal of the Century’ te confronteren” zei Nasrallah, gebruikmakend van de naam die is gegeven aan het vredesplan van de Trump-regering. “Het is een ongeldige deal … een historische misdaad,” voegde hij eraan toe. “Het doel van de ‘Deal of the Century’ is om de aanwezigheid van Israël te versterken en de Palestijnse kwestie te elimineren – dit is een valse deal en de as van verzet zal voorkomen dat het materialiseert,” verklaarde Nasrallah, volgens Channel 13 News.

De Hezbollah-leider sprak ook over de capaciteiten van zijn eigen groep en beweerde: “Israël is bang voor ons en blijft praten over onze raketmogelijkheden. In de volgende oorlog zullen we grote gebieden binnen Israël kunnen overnemen. Israël is ondanks zijn militaire vermogens zwakker dan ooit tevoren“, vervolgde Nasrallah, die ook beweerde dat Israël bang is voor raketten uit Libanon, Gaza en Syrië.

Het economisch gedeelte van het vredesplan van de Trump-regering is gepland voor een economische conferentie die op 25 en 26 juni in Bahrein zal plaatsvinden. De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft al aangekondigd de economische conferentie te zullen boycotten en heeft het Amerikaanse vredesplan reeds verworpen nog voordat het zelfs onthuld is, bewerend dat het bevooroordeeld is in het voordeel van Israël.

Al-Quds Day, ter ere waarvan Nasrallah sprak, is een Iraanse herdenking die jaarlijks plaatsvindt op de laatste vrijdag van de Ramadan. Gedurende de dag houden moslims bijeenkomsten over de hele wereld die worden gebruikt om aan te zetten tegen Israëli’s en Joden.

Ook de chef van Hassan Nasrallah’s Hezbollah, de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif liet op vrijdag weer van zich horen. Zarif nam ook deel aan een betoging in Teheran ter ere van Al-Quds Day, die werd gelanceerd door de Iraanse revolutionaire leider Ayatollah Ruhollah Khomeini.

In een bericht op Twitter ter gelegenheid van de Iraanse Al-Quds-dag zei Zarif dat premier Binyamin Netanyahu Israël niet heeft beschermd:

Al-Quds [Jeruzalem] is niet te koop. Niemand heeft het recht de eerste Qibla van moslims af te nemen. Een paar Arabische heersers geloven dat als zij Netanyahu volgen, zij hun illusies kunnen bereiken. Maar Netanyahu heeft Israël niet beschermd, ondanks zijn Iron Dome, dus hoe kan hij HEN beschermen?


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Nasrallah: War against Iran will engulf the whole region – In speech on “Al-Quds Day”, Hezbollah leader denounces US peace plan, says it must be confronted” van 31 mei 2019 en een artikelZarif: Netanyahu failed to protect Israel – Iranian Foreign Minister: Al-Quds is not for sale, Netanyahu has failed to protect Israel, despite his Iron Dome” van 1 juni 2019 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Hezbollah leider Nasrallah: Oorlog tegen Iran zal het hele Midden-Oosten doen ontvlammen

  1. Wat een grote mond spreekt deze man wacht maar als je Israëlische Plains in je achteruitkijkspiegel ziet heel Libanon wordt een grote puinhoop

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.