Israël’s gezant wijst VN op benarde situatie van kinderen die blootgesteld worden aan Hamas raketten

Plaatje hierboven: Israëliërs zoeken dekking in een schuilkelder in Kiryat Malachi, Israël, nadat een raket werd gelanceerd uit de Gazastrook op 15 november 2012 [beeldbron: Uriel Sinai/Getty Images]

In een brief gericht aan een topambtenaar van de Verenigde Naties op donderdag maakte de gezant van de Joodse staat zijn beklag tegenover de wereldorganisatie omtrent de benarde situatie waaraan Israëlische kinderen werden blootgesteld aan het rakettenvuur van Hamas afkomstig uit de Gazastrook.

Het leven in de zuidelijke bevolkingscentra van Israël is bij talloze gelegenheden abrupt gestopt vanwege de gewelddadige aanvallen vanuit de Gazastrook,” schreef ambassadeur Danny Danon aan Virginia Gamba, de speciale vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de VN voor kinderen en gewapende conflicten. “Hamas blijft aanzetten tot geweld tegen het zuiden van Israël en dwingt onze burgers om in een constante wolk van angst te leven.

Waar wij op zoek naar zijn is niet om Israëliërs te doden. Wat wij beogen is een klimaat van angst handhaven zodat Israëliërs zich nooit veilig voelen. Het feit dat één miljoen Israëliërs in hun schuilplaatsen zijn geblokkeerd en lijden zoals ons volk, is voor ons meer belangrijker dan doden
[Abu Ibrahim, commandant Al Quds Brigades/PIJ]

In de meest recente toename van geweld eerder deze maand werden “voetbalmatchen voor kinderen abrupt onderbroken zowel in Rehovot en Gan Yavne, toen de alarmen afgingen in nabijgelegen steden waar explosies werden gemeld, en de kinderen moesten dekking zoeken op de grond,” merkte Danon op .

Geen enkele natie – laat staan ​​haar kinderen – zou moeten leven onder constante angst voor een plotselinge en gewelddadige aanval van een terroristische organisatie die zich inzet voor de vernietiging van die natie,” vervolgde Danon. “Israël zoekt een vreedzame grens met de Gazastrook, maar zolang Hamas het vuur van het conflict blijft oppoken in plaats van zijn eigen volk te dienen, zal geweld de vrede negeren.

Het is een trieste realiteit dat deze gebeurtenissen slechts een glimp opvangen van de realiteit waarmee Israëlische kinderen dagelijks, wekelijks en maandelijks worden geconfronteerd,” benadrukt Danon. “Naast de fysieke kosten die deze aanvallen veroorzaken, is de psychische schade veel ernstiger.

IDF-video van 6 juli 2018: “Leven onder de terreur van Hamas”


Bronnen:

♦ naar een artikelIn Letter, Israeli UN Envoy Bemoans Plight of Children Exposed to Hamas Rocket Fire” van 30 mei 2019 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.