Ondanks handelsoorlog komen Israëlische innovators massaal naar Chinese investeringsconferentie

Terwijl een handelsoorlog woedt tussen de Verenigde Staten en China die zich dagelijks lijkt te intensiveren, lijken Israëlische ondernemers niet af te zien van het zoeken naar kansen in de slapende reus, die snel wakker wordt van het potentieel van Israëlische innovatie.

Hongerend naar nieuwe investeerders en afnemers reisden meer dan 100 Israëlische hi-tech bedrijven en start-ups deze week naar Jinan, de hoofdstad van de Chinese provincie Shandong, om deel te nemen aan de 22ste internationale GoforIsrael investerings conferentie die doorging op dinsdag 28 mei 2019.

Ongeveer 1.400 beleggers woonden de conferentie bij, een joint venture van Cukierman & Co. Investment House en Catalyst Funds, samen met Shandong’s investeringsarm Shandong Guohui Investment Co. en Jinan Pioneer Area.

Tijdens de top, die voor de derde keer in China werd gehouden, zeiden de organisatoren dat Israëlische ondernemers gebruik maakten van 800 persoonlijke gesprekken met potentiële donateurs.

Met een oppervlakte van bijna 160.000 vierkante km. en de thuisbasis van 100 miljoen mensen, heeft de provincie Shandong een BBP van $ 1,1 triljoen, de derde grootste economie in China. Vice-gouverneur van de provincie Shandong Ling Wen vertelde op de conferentie dat potentiële gebieden van belang de volgende generatie IT omvatten, geavanceerde productie, hernieuwbare energie en geavanceerde landbouwtechnologie.

Edouard Cukierman, voorzitter van investeringsmaatschappij Cukierman & Co. uit Tel Aviv, en managing partner van Catalyst Investments zei:

Dit jaar hielden we meer dan 800 gepersonalieerde één-op-één ontmoetingen tussen Chinese investeerders en Israëlische bedrijven. Tijdens de conferentie kreeg ik veel feedback van startups die al vervolgbijeenkomsten hebben georganiseerd en we hopen dat de conferentie van GoforIsrael slechts het begin zal zijn van het versterken van de band tussen Israëlische hi-tech en de provincie Shandong.

China is momenteel de op één na grootste handelspartner van Israël, met een bilaterale handel van meer dan $ 10 biljoen in 2017. Het bezoek van de Chinese vicepresident Wang Qishan aan Israël in oktober 2018 symboliseerde het groeiende belang dat Peking hecht aan het vergroten van de innovatie-samenwerking met de Joodse staat.

Motti Kushnir, CEO en oprichter van InfinityAR, gekocht door de Chinese e-commerce gigant Alibaba in maart, zei:

China is helemaal niet vergelijkbaar met Europa of de Verenigde Staten. Het is niet iets dat je aan de kant doet, je hebt een heel andere focus en strategie nodig. Als je niet de juiste middelen kunt geven, ga er dan niet in. Doe hier niet alleen, maar werk met de lokale bevolking die bekend is met de markt en zorg voor uw Israëlische personeel hier met een regelmatige aanwezigheid. In China gaat alles snel. We bouwen een prototype voor een bril. Wat een paar maanden in de VS duurt, duurt een maand of twee in China. Ze zijn niet bang om fouten te maken en doorlopen drie tot vijf fasen tussen het prototype en het uiteindelijke product.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Eytan Halon “Despite trade war, Israeli innovators flock to Chinese investment confab” van 31 mei 2019 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Ondanks handelsoorlog komen Israëlische innovators massaal naar Chinese investeringsconferentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.