Vlaamse naaktloopster viseert Joodse religieuze instellingen in NY en Jeruzalem

Plaatje hierboven: Poerim, 20/21 maart 2019, New York. De Vlaamse exhibitioniste Marisa Papen provoceerde de chassidische Joodse gemeenschap in Williamsburg in Brooklyn, New York, door in de straten volledig naakt te lopen [beeldbron: Gary Breckheimer/Mail]

Een Playboy-model dat bekend staat om een ​​reeks controversiële naaktstunts werd uit een ultraconservatieve Joodse wijk in New York verdreven na naakt door de straten te hebben gelopen. Het Belgisch Vlaamse model Marisa Papen provoceerde de chassidische Joodse gemeenschap door volledig bloot te lopen door de wijk van Williamsburg, Brooklyn/New York.

Ze poseerde naakt aan een synagoge en een school voor ongehuwde Joodse jongens. En dat alles op Poerim, een feestdag voor de Joodse bevolking. Ze zei dat één man “door een open raam naar haar had gerocheld en gespuugd” terwijl ze in een taxi zat, terwijl videofragmenten lieten zien dat ze werd geconfronteerd met een groep woedende locale bewoners.

Het model liep eerder in haar blootje op heilige plaatsen in de islam, het Jodendom en het christendom, naakt poserend aan de Hagia Sophia van Istanboel, de Kotel in Jeruzalem (plaatje hieronder) en in de buurt van de Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan.

Marisa Papen over haar trip naar Israël: “Ik wist dat ik de grenzen van religie en politiek nog verder wilde verleggen. De muren afbreken die zijn gebouwd om al onze ronddwalende zielen op deze planeet op de een of andere manier onder controle te houden. Met andere woorden, mijn persoonlijke religie laten zien in een wereld waarin vrijheid een zeer luxe zaak wordt.

“Die vrijheid werd deze keer vastgelegd door Mathias Lambrecht tijdens een driedaagse road trip door Israël. Van Tel Aviv naar Jeruzalem, naar de Dode Zee en terug. Ik weet niet of dit toeval was of niet, maar precies toen we aankwamen, opende de Amerikaanse ambassade en op de dag dat we in Jeruzalem waren, vierde Israël zijn 70-jarige onafhankelijkheidsverjaardag. Terwijl de rest van Jeruzalem [de opening van de ambassade] viert.”

Plaatje hierboven: Marisa Papen aan de Kotel (Klaagmuur) in Jeruzalem die ze de ‘Wall of Shame’ noemde, op 14 mei 2018 precies op de dag dat de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem werd ingehuldigd en hieronder gaat ze wat paaldansen rond een Israëlische vlag [beeldbron]


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Artist chooses only to offend Jews, not Muslims, at nude photo shoot facing Western Wall” van 27 juni 2018 op de site van Elder of Ziyon

♦ naar een artikelPlayboy model is chased out of ultra-conservative Jewish area in New York after outraging locals by walking NAKED through the streets in her latest controversial stunt” van 24 mei 2019 op de site van The Daily Mail Online

♦ naar een artikelNaaktmodel Marisa Papen veroorzaakt alweer controverse door naakt te dansen in orthodoxe wijk New York” van 30 mei 2019 en een artikelVlaams naaktmodel zet New Yorkse wijk op stelten” van 31 mei 2019 op de site van Het Laatste Nieuws (HLN)

4 gedachtes over “Vlaamse naaktloopster viseert Joodse religieuze instellingen in NY en Jeruzalem

 1. Volgens mij is deze ronddwalende ziel de weg helemaal kwijt.
  Waarschijnlijk niet genoeg aandacht als kind gekregen.
  Verder geen aandacht aan besteden, behalve als hulpverlener.

  Like

 2. Naaktlopers heb je in vrije landen. Worden even vastgehouden door de politie en krijgen een boete. In andere landen gaat de zweep erover of erger. Waar wil je bijhoren?
  Als ze vantevoren aangeeft dat ze de volgende keer het land wil bezoeken om een deel van de bevolking te choqueren wordt haar de toegang ontzegd. Dat heeft niets met ‘inlichtendiensten’ te maken, hoor. Dan zouden we ons echt ongerust moeten maken.

  Like

 3. Helemaal in de lijn van de “kunstenaars” op elk terrein die maar al te graag onze Joods-Christelijke roots belachelijk maken en bespotten.
  Hetzelfde kan niet gezegd worden over de dodelijke ideologie islam, nee die knuffelen ze en hoeden zich uiteraard om zoiets te doen tussen islam(ieten)middens of in eerder welke no-go area waar dan ook in het (voormalige) Avondland.
  Persoonlijke mening over dit “soort” lieden disgusting tot op het bot, goede nieuws is (zeer zeker) dat ze “genoteerd” is bij Israëlische inlichtingendiensten….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.