Duitse kanselier Merkel weigert Hezbollah buiten de wet te stellen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en haar minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, negeerden een dringende oproep van de kleine Joodse gemeenschap van het land om de door Iran gesponsorde terroristische organisatie Hezbollah te verbieden, en dat in het huidige klimaat van toenemend antisemitisme in Duitsland en in de rest van Europa.

Toen haar op woensdag 29 mei bij herhaling en nadrukkelijk door The Jerusalem Post werd gevraagd of de Duitse regering – in antwoord op een eis van de bijna 100.000 leden tellende leden van de Centrale Raad van Joden – van plan is om de Libanese sjiitische terroristische organisatie Hezbollah wil verbieden, weigerden Merkel en Seehofer te antwoorden.

De voorzitter van de Raad, Dr. Josef Schuster, zei op maandag dat “een volledig verbod op de organisatie van Hezbollah reeds in Nederland en het Verenigd Koninkrijk is gebeurd“, eraan toevoegend dat “Hezbollah zwaar gefinancierd wordt door Iran en in zijn geheel een reële bedreiging vormt voor de hele wereld.”

De Amerikaanse ambassade in Duitsland schreef maandag op zijn Twitter-feed: “De federale rechtbanken van Duitsland hebben jaren geleden besloten dat Hezbollah een verenigde organisatie is die zich inzet voor de vernietiging van Israël. Symbolen van Hezbollah zijn verboden, waarom niet de hele organisatie?

De ondersecretaris in het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken, Niels Annen, zei kort nadat het Verenigd Koninkrijk Hezbollah in maart verbood dat Duitsland niet héél Hezbollah als een terroristische organisatie zou aanwijzen. Annen vierde de Iraanse islamitische revolutie op de ambassade van Teheran in februari. Het Iraanse regime is de belangrijkste financiële sponsor van Hezbollah.

Seehofer en de burgemeester van Berlijn, Michael Müller, hebben geen juridische stappen ondernomen om Hezbollah te verbieden en de pro-Hezbollah en pro-Iraanse regime al-Qud Day rally te stoppen die plaatsvindt op zaterdag 1 juni 2019 in het centrum van Berlijn.

Bronnen vertelden de Post dat de Amerikaanse ambassadeur in Duitsland Richard Grenell de dringende noodzaak naar voren brengt voor Duitsland om héél Hezbollah in de federale republiek te verbannen tijdens elke vergadering die hij met Duitse functionarissen bijwoont.

De Berlijnse autoriteiten beweren dat ze niet de overhand zullen hebben in de rechtbank met betrekking tot een verbod op de AL-Quds manifestatie. De antiwesterse en anti-Israëlische rally roept op tot de vernietiging van de Joodse staat. De autoriteiten hebben geweigerd om de wet te testen.

Afgelopen zaterdag kondigde de Duitse federale commissaris om antisemitisme te bestrijden aan: “Ik kan niet zeggen dat Joden overal de keppel overal in Duitsland moeten dragen.

Merkel vertelde dinsdag aan CNN: “Er is tot op de dag van vandaag geen enkele synagoge, geen enkele opvang voor Joodse kinderen, geen enkele school voor Joodse kinderen die niet door Duitse politiemannen moet worden bewaakt.” Het CNN-interview vroeg aan Merkel niet naar haar consistente weigering om heel Hezbollah voortaan te omschrijven als een terroristische entiteit.

Plaatje hierboven: Al Quds Dag in Berlijn, zaterdag 9 juni 2018. Ca. 2500 demonstranten namen deel aan de jaarlijks weerkerende ‘Quds Tag’. Onder de deelnemers bevonden zich veel aanhangers van Hezbollah die zwaaiden met de gekende gele vlaggen met groene opdruk van het Hezbollahlogo evenals Duitse mannen die absurde leugens verspreidden over Joden en Israël [beeldbron: Der Tagesspiegel


Bronnen:

♦ naar een artikel van Benjamin Weinthal “Merkel refuses to outlaw Hezbollah, snubbing German Jews after Kippah row” van 31 mei 2019 op de site van The Jerusalem Post

4 gedachtes over “Duitse kanselier Merkel weigert Hezbollah buiten de wet te stellen

 1. Nu wat heeft Frans Timmermans hier mee te maken ? Gods volk het zou een heel onrechtvaardige God zijn als iemand met een ander Godsdienst . Niet als God zijn volk word beschouwd

  Like

 2. Hypocrite leiders in Europa
  Europa gaat ten onder samen met ome Frans T
  Israël gaat ondanks alles bloeien het is en blijft Gods volk
  Shalom

  Like

 3. Zolang zij & haar Duitse regeringen ieder anti Israel NGO blijven financieren, ieder anti Israel resolutie blijven steunen, haat speech & openlijke anti Joden/Israel marsen/demonstraties toelaat en weigert terreurgroepen te verbieden…..zou deze Mutti en über hypocriet er beter het zwijgen toe doen.

  Haar mooie woorden en Mutti uiterlijk maken geen indruk meer.

  Ze is door de mand gevallen als een knalharde, hypocriete tante die persé haar weg wil doordrukken……en nee ze is géén vriend van Israel/Joden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.