Palestijn doodgeschoten nadat hij twee Israëliërs had neergestoken in de Oude Stad

Deze vrijdagochtend omstreeks 6.u20 locale tijd werden twee mannen neergestoken in de Oude Stad, één bij de Damascuspoort (Sha’ar Shechem) en de andere bij de Hurva-synagoge in de Joodse wijk (Rova Yehudi), meldde MDA.

Het slachtoffer aan de Damascuspoort, een man van 40 jaar, bevindt zich in kritieke toestand met een steekwond in zijn bovenlichaam en nek. Hij werd geëvacueerd naar het Shaarei Tzedek Medisch Centrum.

Het andere slachtoffer, een jongen van 16 jaar oud, werd bij het verlaten van de Hurva synagoge neergestoken en werd in licht tot matige gezondheidstoestand met steekwonden in zijn rug opgenomen in het Hadassah Ein Karem-ziekenhuis.

De politie meldde dat ze de messensteker hebben neergeschoten en gedood. Het zou gaan om een 19-jarige Palestijn afkomstig uit Judea & Samaria, Israël. Er was op vrijdag een versterkte aanwezigheid van de politie in de Oude Stad als gevolg van Ramadan.

MDA Senior EMT en Medi-Cycle First Responder Moshe Cordova vertelde: “Bij de Damascuspoort vond ik een 40-jarige man die half bij bewustzijn was met steekwonden in zijn bovenlichaam. Ik leverde een eerste levensreddende behandeling met inbegrip van bloedingscontrole en hij werd snel geëvacueerd door het MICU-team naar het Shaare Zedek-ziekenhuis in kritieke toestand.

MDA EMT en de bewoner van de Oude Stad, Yossi Cassouto getuigde over de tweede aanslag: “Op de trappen naast de ingang van de Hurva-synagoge in het centrum van de Oude Stad vonden we een 16-jarig slachtoffer volledig alert en ontvankelijk die leed aan een steekwond aan zijn bovenlichaam. We hebben medische hulp verleend, waaronder het stoppen van de bloeding en hem in gematigde toestand geëvacueerd naar het Hadassa Ein Karem-ziekenhuis.

Plaatje hierboven: Cartoon waarin de situatie wordt aangeklaagd waarbij Palestijnen worden aanzet tot het neersteken van Joodse Israëliërs terwijl het Westen al klaar staat om de aanslag te vergoelijken of zelfs instemmend te grommen dan wel compleet te negeren [beeldbron: cartoon van Dean Gah voor Ynet News]


Bronnen:

♦ naar een artikelTwo Wounded, One Critically, in Jerusalem Stabbing Attack, Terrorist Neutralized” van 31 mei 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelTerror in Jerusalem: Stabbing victim was attacked after leaving Old City synagogue” van 31 mei 2019 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.