Argentijnse neo-nazi-leider wil president worden en bedreigt Joden en Israël

De Argentijnse neo-nazi-leider Alejandro Biondini, oprichter van de verboden partij Partido Nuevo Triunfo /PNT (Nieuwe Triomf-partij) die eerder had opgeroepen tot “de dood van verraders, lafaards en Joden“, lanceerde enkele dagen geleden zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 27 oktober 2019 in Argentinië.

Bij het lanceren van zijn campagne herhaalde Biondini zijn belofte en waarschuwde het Joodse leiderschap van het land. “Ik zei tegen de DAIA [de Joodse politieke overkoepelende organisatie van Argentinië] dat dit Argentinië is … dit is niet Israël,” wat op luid applaus werd onthaald vanuit de menigte

“’We roepen niet alleen om een ​​verkiezing; we roepen je op om deel te nemen aan de start van de opstand van een nationale revolutie“, zei Biondini toen de politie verzamelde om het evenement in goede banen te leiden en gemaskerde demonstranten stenen naar de voordeur gooiden en ramen stuksloegen.

“’Ik definieer mezelf als een duidelijke verdediger van de [denkbeeldige] Palestijnse staat. Ik verwerpt het kolonialistische genocidale Zionisme [van de Joden]. Ik zal dit herbevestigen van zodra ik president ben, waarna ik de Britse en de Israëlische ambassadeurs zal verdrijven,” twitterde hij in februari jl.

Biondini is de leider van de neo-nazipartij Bandera Vecinal, die hij oprichtte nadat de Partido Nuevo Triunfo in 2009 door het Hooggerechtshof van Argentinië werd verboden vanwege het feit dat deze tot haat opriep.

Hij komt thans op als kandidaat voor het Frente Patriota (Patriottisch Front), een alliantie van nationalistische politieke groeperingen. Het Patriottisch Front stelt voor om de diplomatieke betrekkingen met zowel het VK als Israël te beëindigen.

Biondini heeft openlijk het antisemitisme en zijn bewondering voor Adolf Hitler omhelsd. “We betuigen eer aan Adolf Hitler,” zei hij in een tv-interview in 1991. In 1988 leidde hij zangliederen met daarin de tekst “Dood aan verraders, lafaards en Joden” tijdens een bijeenkomst van neo-nazi demonstranten in Buenos Aires.

In november 2018 verleende een federale rechter goedkeuring aan de nieuwe partij van Biondini. De Argentijnse politieke koepelorganisatie DAIA, veroordeelde de beslissing van de rechter. “Het Patriottische Front is een neo-nazi en ultra-nationalistische beweging, een gevaar voor een egalitaire samenleving“, zei DAIA in een verklaring.

Het Zuid-Amerikaanse land, dat voor een groot deel van de Tweede Wereldoorlog neutraal bleef voordat het toetrad tot de geallieerden, werd na de val van het Derde Rijk een veilige haven voor Duitse oorlogsmisdadigers.

Bekendste voorbeeld is wellicht dat van SS-Obersturmführer Adolf Eichmann die op 11 mei 1960 in Buenos Aires werd opgepakt door de Mossad, naar Israël werd overgevlogen om er terecht te staan voor zijn oorlogsmisdaden. Eichmann werd schuldig bevonden en veroordeeld tot de doodstraf en op 1 juni 1962 opgehangen in de gevangenis van Ramla, Israël.


Bronnen:

♦ naar een artikelArgentine neo-Nazi leader launches presidential campaign, vows to expel Israeli ambassador” van 29 mei 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelAccused neo-Nazi launches presidential campaign warning Jewish community: ‘This is Argentina, not Israel’” van 28 mei 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

2 gedachtes over “Argentijnse neo-nazi-leider wil president worden en bedreigt Joden en Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.