Iran tracht arsenaal nucleaire, biologische en chemische massavernietigingswapens uit te breiden

Plaatje hierboven: Premier Benjamin Netanyahu heeft 30 april 2018 overtuigend bewijs getoond van het geheime kernwapenprogramma dat Iran jarenlang in de geheime nucleaire archieven verborgen heeft gehouden voor de internationale gemeenschap [beeldbron: PM]

Terwijl de Europese machten nog steeds beweren dat het Iraanse regime in overeenstemming is met de nucleaire deal, beschuldigt een nieuw Duits inlichtingenrapport de Islamitische Republiek ervan massavernietigingswapens te bouwen. Fox News verkreeg in mei 2019 een inlichtingendocument van de staat Beieren over de snode wapenactiviteiten van Iran in de Zuid-Duitse staat in het voorgaande jaar.

Iran is een risicoland dat inspanningen levert om zijn conventionele arsenaal aan wapens uit te breiden met massavernietigingswapens“, schreef het Beierse Bureau voor de bescherming van de Grondwet in zijn inlichtingenrapport. Volgens het inlichtingenrapport van 335 pagina’s worden massavernietigingswapens gedefinieerd als “de verspreiding van atomaire, biologische, chemische massavernietigingswapens.

Bovendien heeft de Duitse criminele douane-politie voorkomen dat een elektronische straallasmachine naar Iran werd getransporteerd. “De machine kan worden gebruikt voor de productie van [raket] -lanceringsvoertuigen“, merkte het rapport op. De directeur van het in Beieren gevestigde bedrijf dat de lasmachine wilde verkopen, was veroordeeld wegens het overtreden van de Duitse exportcontrolewet. Het inlichtingenbureau zei dat het door zal gaan “om te controleren of Iran consequent en bijgevolg voldoet aan de in juli 2015 ondertekende overeenkomst.

De regering van de Verenigde Staten classificeert het Iraanse regime als de belangrijkste internationale staatssponsor van het terrorisme. Richard Grenell, de Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, vertelde Fox News dinsdag:

We weten dat het Iraanse regime op zoek is naar geld om hun kwaadaardige activiteiten te financieren en daarom is het absoluut noodzakelijk dat de VS en onze Europese bondgenoten samenwerken om dit regime de middelen te ontzeggen waarnaar ze op zoek zijn.  Ze zullen geheimzinnige netwerken en duistere fondsen gebruiken; we moeten waakzaam zijn. Ze hebben dringend nood aan cash geld.

O ja, nog even dit. Waarom wil Iran persé zijn wapenarsenaal met massavernietigingswapens uitbreiden? Niet ver zoeken: Israël vernietigen!

Plaatje hierboven: Teheran, Iran, november 2006. Spandoeken duiken op in de straten van de Iraanse hoofdstad en op openbare lijnbussen. Dit spandoek werd opgehangen aan de gevel van een gebouw waar de reservetroepen van de Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) zijn gehuisvest. De slogan werd tevens in het engels ondertiteld als “Israel should be wiped out of the face of the world” [beeldbron: NYT]

Plaatje hierboven: Teheran, 23 juni 2017. Iran onthulde een digitale klok in het centrum van Teheran om de dagen af ​​te tellen tot aan het moment (in 2040!) dat Israël van de kaart zou worden geveegd. In het Engels op het spandoek geduid als: “x-days left before destruction of Israel“. Het evenement vond plaats als onderdeel van de jaarlijkse Al-Quds Dag viering, tijdens welke miljoenen Iraniërs marcheerden onder de bannier “Dood aan Israël, Dood aan Amerika.”

Brigade-generaal Aziz Nasirzadeh, een commandant van de Iraanse luchtmacht (IRIAF) droomt hardop van beken en rivieren vol Jodenbloed… De generaal verklaarde op maandag 21 januari ’19: “Onze huidige en toekomstige generaties [in de luchtmacht] zijn ongeduldig en zijn volledig klaar om het Zionistische regime te confronteren en het van de aardbodem te verwijderen. Onze toekomstige generaties leren de benodigde knowhow voor de beloofde dag om Israël te vernietigen.”


Bronnen:

♦ naar een artikelIran seeking to expand atomic, biological, chemical weapons of mass destruction” van 28 mei 2019 op de site van Behind The News

♦ naar een artikelPM Netanyahu reveals the Iranian secret nuclear program” van 30 april 2018 op de site van PM’s Office

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.