PA Fake News: Financiële crisis van de Palestijnse Autoriteit is een verzinsel

Parijs, 2 december 2014. Leden van de Ligue de Défense Juive (LDJ) protesteren aan het Franse parlement; een manifestante houdt een bord omhoog met “Stop à la corruption Palestinienne” om de Palestijnse corruptie aan te klagen, een corruptie die gevoed wordt door de massale Westerse ‘ontwikkelingshulp’, waar maar weinig controle op is  [beeldbron: EPA/The Mail Online]

Cijfers verkregen door de Israëlische ngo Palestijnse media Kijken naar aanleiding van een Freedom of Information Law (FOIL) verzoek aan het Israëlische ministerie van Financiën bewijzen dat, zelfs nadat Israël het bedrag dat het uitgeeft aan salarissen aan terroristische gevangenen heeft afgetrokken van zijn belastingoverdrachten aan de Palestijnse Autoriteit, de P.A. in de eerste twee maanden van 2019 toch nog meer geld heeft ontvangen dan gemiddeld per maand in 2018.

De belastinginkomsten in de eerste twee maanden van 2019 stegen met in totaal 109 miljoen NIS ($ 30,2 miljoen), terwijl het bedrag van de aftrek slechts NIS 42 miljoen ($ 11,6 miljoen) was – een positief verschil ten gunste van de P.A. van NIS 67 miljoen ($ 18,5 miljoen).

In januari 2019, vóór het besluit van Israël om de aftrek te doen, werden de belastingen geïnd voor de P.A. bedroegen meer dan NIS 743 miljoen ($ 205,5 miljoen) en in februari tot meer dan NIS 728 miljoen ($ 201,4 miljoen).

“In 2018 bedroegen de belastinginkomsten gemiddeld NIS 670 miljoen [$ 185,3 miljoen] per maand”, zegt Maurice Hirsch, hoofd juridische strategieën bij PMW. “Dus zelfs na aftrek van de NIS 42 miljoen, bedroegen de belastinginkomsten in februari 2019 meer dan NIS 686 miljoen [$ 190 miljoen], NIS 16 miljoen [$ 4,4 miljoen] meer dan het maandgemiddelde in 2018.

Het wordt nu betwist,” zei Hirsch, “dat de P.A. het gevaar loopt van economische instorting alleen vanwege Israëls implementatie van de wet om af te trekken van de belastinginkomsten. Deze claim is ongegrond. De financiële crisis van de P.A. is niet het gevolg van de aftrek van het geld door de Israëlische regering.

De financiële crisis is een direct gevolg van de beslissing van de P.A. erop staan ​​niet alleen door te gaan met het aanmoedigen van terreur en het belonen van terroristen, maar ook door te eisen dat de staat Israël partner wordt van dit strijdlustige beleid van de P.A. om de betalingen te doen van de belastinginkomsten die Israël verzamelt en overmaakt,” aldus Hirsch.

PA weigert geld van Israël
De PA weigert de belastingen te aanvaarden die te wijten zijn aan het besluit van het Israëlische Veiligheidskabinet, genomen in februari dit jaar na de moord op Ori Ansbacher, om 502 miljoen sjekel af te trekken (in twaalf gelijke aftrekken elk voor een bedrag van ongeveer 42 miljoen sjekels) van hen.

Het bedrag dat de regering besloot af te trekken is het bedrag dat de PA publiekelijk heeft toegegeven dat het in de salarissen en diverse uitkeringen heeft betaald aan gevangengenomen terroristen en terroristen heeft vrijgelaten in 2018.

De weigering van de PA om het resterende bedrag aan belastinggeld te ontvangen, werd duidelijk gemaakt onmiddellijk na het besluit van Israël om de fondsen af ​​te trekken, zoals uitgelegd door de PA Minister van Buitenlandse Zaken Riad al-Maliki:


Bronnen:

♦ naar een artikelData shows PA fiscal crisis due to allocation of funds to terrorists and families” van 21 mei 2019 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

♦ naar een artikel van Maurice Hirsch en Nan Jacques Zilberdik “The figures show that the PA financial crisis is fake” van 20 mei 2019 en een artikelPA salaries to terrorists and their families” van 21 februari 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikelPalestinian Authority Financial Crisis is Fake” van 21 mei 2019 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.