Duitse krant publiceert uit te snijden keppel om solidariteit te betuigen met de Joden van het land

De meest gelezen krant van Duitsland, BILD, heeft een uit te knippen keppel gedrukt voor lezers om te dragen in solidariteit met hun Joodse buren.

Onder de kop “Toon solidariteit met uw Joodse buren: Maak de BILD-keppel,” zei BILD-commentator Julian Roepke: “Als zelfs maar één persoon hier niet veilig een keppel kan dragen, dan kan het antwoord alleen maar zijn dat we allemaal een ​​Keppel dragen.

Het item, een blauwe en witte met sterren bezaaide cirkel, wordt geleverd met een religieuze uitleg en instructies over hoe je het moet uitknippen en aan elkaar plakken, eindigend met: “Plaats de keppel op de achterkant van uw hoofd en bevestig het aan uw haren met een haarclip. Gedaan.

Een keppel om uit te knippen in BILD

Plaatje hierboven: “Ik wil dat alle mensen van het Joodse geloof, als ze dat willen, hun kippa overal dragen. Het is onze plicht en die van de samenleving om dat te doen“, zei Volker Bouffier (67, CDU), premier van de deelstaat Hessen op 27 mei 2019 [beeldbron: Sven Moschitz/Bild]

De publicatie volgt op controversiële opmerkingen van Felix Klein, Duits Commissaris voor antisemitisme, dat hij niet kan aanbevelen dat Joden keppels in het openbaar op elk moment en in elke plaats in Duitsland zouden dragen.

Klein vertelde vrijdag aan de Berlijnse Morgenpost dat zijn bezorgdheid was gegroeid tijdens een stijging van 20 procent van de gemelde antisemitische misdrijven vorig jaar, die hij beschuldigde van toegenomen “maatschappelijke ontremming en brutalisatie”.  Klein vertelde BILD later dat hij wilde dat zijn commentaar “de situatie opschudde en het publiek duidelijk maakte dat we moeten handelen voordat het te laat is“.

Vorig jaar was het het hoofd van de Centrale Raad van Joden, Josef Schuster, die Joden die grote kosmopolitische steden bezochten uitnodigde om hun keppels af te nemen. Drie jaar eerder waarschuwde Schuster ook voor het dragen van een keppel in gebieden met grote moslimpopulaties. “Het is al lang zo dat Joden in sommige grote steden potentieel worden blootgesteld aan gevaar als ze als Joden worden erkend”, zei Schuster.

Ondertussen hebben vele Joodse leiders de opmerking van Klein verworpen als een suggestie dat Joden hun identiteit in het openbaar verbergen. En de reactie van BILD weergalmde hun zorgen. Ondertussen, op 29 juni, verklaarde het Joodse gemeenschapsraadslid Mike Samuel Delberg (29) op Facebook dat hij van plan was om op zondag een keppel in het openbaar te dragen, ook al is hij niet orthodox en soms geniet van een feestje na het bijwonen van de sabbatdiensten.


Bronnen:

♦ naar een artikelGerman tabloid publishes cut-out kippah to wear in solidarity with country’s Jews” van 27 mei 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agenct (JTA)

♦ naar een artikelVon Bild gab’s die kippa zum selbstbasteln – Wir tragen Kippa , weil… – So erleben Juden in Deutschland den Alltag” van 28 mei 2019 op de site van BILD

Een gedachte over “Duitse krant publiceert uit te snijden keppel om solidariteit te betuigen met de Joden van het land

  1. Wat we hier zien is “ Europeesch actueel “
    De overheid waarschuwt joden geen kipa te dragen en de bevolking zegt: foutje overheid wij knippen hem uit en gaan achter de joden staan.
    De overheid lijkt totaal de weg, en in ieder geval de feeling met de bevolking kwijt te zijn.

    Like

Reacties zijn gesloten.