Israël bevestigt luchtaanval tegen Syrische raketlanceerinstallatie in Quneitra

De IDF bevestigde dat zij maandagavond een luchtaanval op het Syrische grondgebied had gelanceerd na meldingen van een aanval op de provincie Quneitra.

Een Israëlische raket werd afgevuurd naar Tel al-Shaar in Quneitra,” zei het Syrische persbureau, eraan toevoegend dat een “militair voertuig het doelwit was en er gewonden vielen.” De IDF verklaarde dat de aanval gericht was op een raketlanceerder nadat deze een raket had afgevuurd naar een Israëlisch vliegtuig. De raket miste het vliegtuig en stortte neer op Syrische grondgebied.

De IDF verklaarde later: “Eerder vandaag vuurden Syrische luchtafweersystemen op een IDF-straaljager tijdens een routinevlucht in Noord-Israël. Het luchtafweerprojectiel landde op Syrisch grondgebied en de missie werd voltooid zoals gepland. Als reactie hierop richtte de IDF zich kort geleden op de lanceerinstallatie die de raket had afgevuurd. De IDF beschouwt elke dreiging tegen haar vliegtuigen met grote strengheid en neemt maatregelen om ze te verdedigen.

Ons beleid is duidelijk – we zijn niet bereid om enige agressie tegen ons te tolereren, en we zullen kordaat en krachtig reageren,” zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu maandagavond in een verklaring.

Bij de Israëlische raketaanval werd een Syrische soldaat gedood en raakten twee anderen gewond, meldde het officiële persagentschap SANA. Echter het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zei maandagnacht dat er twee mensen werden gedood bij de Israëlische luchtaanval, met name een officier en een soldaat van het leger van president Bashar Al-Assad.


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF launches airstrike on Syria” van 27 mei 2019 en een artikelReport: Officer and soldier in Assad’s army killed in Israeli air strike” van 28 mei 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIsrael destroys Syrian missile launcher on border after it fires on Israeli jet” van 27 mei 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.