Isaac Herzog: ’74 jaar na de Holocaust zijn Joden opnieuw niet meer veilig in Europa. Ongelooflijk! ‘

Plaatje hierboven: Lachen geblazen voor SS-officieren die zich amuseren met de haarlokken (pejes) van een vrome Jood af te snijden in een concentratiekamp. SS-Obersturmbannführer Adolf Eichmann (2de van rechts) staat er breed glimlachend bij want ‘haten is genieten!’ [beeldbron: The J.C.]

Isaac Herzog, de voorzitter van het Joodse Agentschap voor Israël, reageerde op een waarschuwing van de Duitse antisemitisme bestrijder Felix Klein tegen het dragen van Joodse hoofddeksels in het openbaar, en spoorde de Europese leiders aan om lokale Joodse gemeenschappen te beschermen te midden van een opkomend tij van antisemitisme.

Het is ongelooflijk dat 74 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, Joden in Duitsland geen keppel op hun hoofd kunnen dragen omdat ze bang zijn voor hun leven“, zei Herzog in een verklaring op zondag 26 mei. Herzog zei dat de waarschuwing tegen het dragen van de keppel een symptoom was van een ernstig probleem in Europa, en riep de Europese leiders op om meer te doen om lokale Joodse gemeenschappen te beschermen.

Deze vastberadenheid van de heer Klein sluit perfect aan bij wat ik eerder heb gezegd, dat Joden weer niet in staat zijn om veilig de straten van Europa te bewandelen. Dat is een feit. Ik roep alle regeringen van Europa, en natuurlijk de regering van Duitsland, op maatregelen te nemen om de veiligheid van lokale Joodse gemeenschappen te waarborgen.

Zaterdag, maakte de Duitse commissaris voor openbare inspanningen om antisemitisme te bestrijden, Felix Klein, golven toen hij de Joden adviseerde om geen keppel in Duitsland te dragen, aanhalend veiligheidskwesties. “Ik kan Joden niet adviseren om overal in Duitsland de Keppel te dragen,” zei Felix Klein in een interview dat zaterdag werd gepubliceerd door de regionale persgroep Funke. Bij het geven van de waarschuwing zei hij dat hij “helaas van gedachten veranderd is (over het onderwerp) in vergelijking met eerder.

Klein, wiens functie vorig jaar werd gecreëerd, noemde “het opheffen van remmingen en de vulgaire brutaliteit die in de maatschappij toeneemt” als factoren achter een toenemende incidentie van antisemitisme. “Het internet en sociale media hebben hier grotendeels aan bijgedragen, maar dat deden ook de voortdurende aanvallen op onze herinneringscultuur.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Rosenberg “’74 years after Holocaust and Jews again aren’t safe in Europe‘” van 26 mei 2019 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Isaac Herzog: ’74 jaar na de Holocaust zijn Joden opnieuw niet meer veilig in Europa. Ongelooflijk! ‘

  1. Dit word er bedoeld met een onuitroeibaar Westelijk beschavings virus!

    Geloof het maar!

    Like

Reacties zijn gesloten.