Duitsland adviseert zijn Joden om geen keppels meer te dragen in het openbaar

De topambtenaar van de Duitse regering voor de bestrijding van het antisemitisme zegt dat hij de Joden wil adviseren om geen keppels meer te dragen in het publiek in sommige delen van het land.

Felix Klein zei: “Ik kan Joden niet aanbevelen om overal in Duitsland de keppel te dragen.” Hij ging niet in op welke plaatsen en tijden dit riskant zou kunnen zijn. Klein voegde eraan toe dat de Duitse politiediensten niet goed zijn opgeleid om antisemitische misdrijven aan te pakken.

Felix Klein, die vorig jaar door de Duitse bondskanselier Angela Merkel werd aangesteld als commissaris voor antisemitisme zei dat ongeveer 90 procent van de antisemitische misdaden in Duitsland worden gepleegd door extreemrechtse activisten, “hoewel er moslims zijn die hier reeds een tijd wonen, naar de Arabische TV-kanalen kijken waarin een moorddadig beeld van Israël en van Joden wordt getoond.

Zijn zeer onregelmatige en sterk geformuleerde opmerking werd als zodanig vooral gezien omdat Duitsland ongeveer 100.000 joodse burgers huisvest. Het feit dat de waarschuwing nu afkomstig is van de Duitse regering benadrukt de ernst van de situatie in het land.

Vorig jaar was het het hoofd van de Centrale Raad van Joden, Josef Schuster, die Joden die grote kosmopolitische steden bezochten uitnodigde om hun keppels af te nemen. Drie jaar eerder waarschuwde Schuster ook voor het dragen van een keppel in gebieden met grote moslimpopulaties.

Uit overheidsstatistieken die eerder deze maand werden vrijgegeven, bleek dat het aantal antisemitische en anti-vreemdelingenincidenten vorig jaar in Duitsland steeg, ondanks een algemene daling van politiek gemotiveerde misdaden. Antisemitische misdaden stegen vorig jaar met 20% in Duitsland, volgens de gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken die in negen van de tien gevallen extreemrechts beschuldigden.

In 2018 vonden minstens 1.083 antisemitische incidenten plaats in Duitsland, wat 14 procent meer is dan het voorgaande jaar, volgens het niet-gouvernementele onderzoeks- en informatiecentrum antisemitisme in Berlijn (Rias). Uit de gegevens bleek dat xenofobe incidenten in het land met 19,7 procent stegen tot 7.701, te midden van een algemene opleving van haatmisdrijven.

“Antisemitisme is er altijd geweest. Maar ik denk dat het recentelijk weer luider, agressiever en flagrant is geworden,” zei Claudia Vanoni in een interview, eraan toevoegend dat het probleem “diep geworteld” was in de Duitse samenleving. Vanoni zei ook dat de wildgroei van online platforms die mensen toestaan ​​om extremistische standpunten uit te drukken zonder remming terwijl ze zich achter schermen verbergen, de toename van de gevallen heeft bevorderd.

De aankomst in het parlement van de nationalistische AfD, waarvan de leiders openlijk de Duitse cultuur van verzoening voor oorlogsmisaden tijdens de Tweede Wereldoorlog in vraag stellen, heeft ook bijgedragen tot de verandering in de atmosfeer, evenals de komst van meer dan een miljoen asielzoekers, veel uit moslimlanden zoals Syrië, Afghanistan of Irak.

Plaatje hierboven: Berlijn, 31 augustus 2015. Welkomstgroet van bondskanselier Angela Merkel in een persconferentie aan het begin van de vluchtelingencrisis in Europa en Merkel’s Open Grenzenbeleid: “Wir schaffen das!”, klonk het geruststellend. Intussen is het enthousiasme wat bekoeld nadat ca. 1,5 miljoen mensen asiel vraagden in Duitsland, waarvan de meeste moslims zijn uit Syrië, Irak en Afghanistan. Momenteel mogen ‘slechts’ 220.000 mensen per jaar in Duitsland asiel vragen … [beeldbron: Toonpool]


Bronnen:

♦ naar een artikelEurope 2019: German official warns Jews against wearing kippah in public” van 25 mei 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelJews in Germany warned of risks of wearing kippah cap in public” van 26 mei 2019 op de site van The Guardian

3 gedachtes over “Duitsland adviseert zijn Joden om geen keppels meer te dragen in het openbaar

 1. “Blaming the victim”.

  Het is de schuld van de Joden die door het dragen van een keppeltje de agressie aanwakkert van het gevoelige Duitse volk.

  Dat keppeltje heeft op velen blijkbaar dezelfde werking als de rode lap op een dolle stier.

  Ieder kind weet dat dit niet de schuld van de rode lap is maar dat het de doorgedraaide stier is die geneutraliseerd moet worden.

  **Het falen van Duitsland om haar Joodse burgers te beschermen is wat er ter discussie staat**

  Het gaat niet om Joden die wel/geen geen keppeltje moeten/mogen dragen, maar om Duitse gezagsdragers die bewust verzaken de juiste maatregelen tegen hun aanvallers te nemen!

  Het ‘advies’ is dus niet relevant. De Joden moeten juist wel keppeltjes dragen om de misstanden van de Duitse regering bloot te leggen.

  Vreemd dat dit goedbedoelde advies alléén aan Joden word gegeven en niet aan onze Moslim medeburgers die in vol tenu onze steden kleuren maar waar niemand openlijk agressief/handtastelijk van word.

  Geliked door 1 persoon

  1. Aanstaande woensdag keppeltjesdag in den Haag om 14uur op het plein

   Like

Reacties zijn gesloten.