Danny Danon in de VN: Stop UNRWA mandaat en Palestijns vluchtelingen ‘probleem’ is opgelost

Op woensdag hield de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties nog een ‘speciale discussie’ over UNRWA, het agentschap van de Verenigde Naties dat toezicht houdt op de ‘vluchtelingen’ van de Palestijnse Autoriteit.

UNRWA-vertegenwoordiger Pierre Krähenbühl zei tegen de Veiligheidsraad dat de organisatie 1,2 miljard dollars extra nodig heeft voor haar activiteiten in 2019. “We geloven niet dat de toekomst van Palestijnse vluchtelingen decennialang moet gekaderd worden in de UNRWA“, zei hij. “Ze verdienen een betere politieke toekomst. Tot die tijd zullen we blijven opereren.

De Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties, Danny Danon, hield vol dat het tijd is om een ​​einde te maken aan de Palestijnse vluchtelingenproblematiek in de regio; iets dat elk ander vluchtelingenbureau doet als onderdeel van zijn VN-mandaat.

UNRWA geeft het vluchtelingenprobleem al jaren de ruimte, in plaats van het op te lossen door een unilateraal politiek standpunt in te nemen. De scholen van de organisatie zijn getransformeerd in infrastructuren voor terreur en opruiing, met op de grond verspreide schoolboeken die het bestaan ​​van Israël ontkennen, en ondergrondse tunnels gegraven door Hamas,” zei de ambassadeur.

UNRWA slaagde er niet in de Gazastrook te rehabiliteren en slaagde er enkel in om aan te zetten tot geweld tegen de staat Israël. Het mandaat van UNRWA moet worden beëindigd“, voegde Danon eraan toe en daagde de UNRWA-vertegenwoordiger uit met de vraag: “UNRWA moet, zoals elke organisatie, duidelijke doelen hebben. Wat zijn die doelen? Hoe lang duurt het om ze te bereiken? En hoeveel zal het kosten?

Ambassadeur Danon eiste dat de leden van de Raad de antwoorden van de vertegenwoordiger binnen zes maanden zouden ontvangen. Hij zei ook dat het in het beste belang is van het agentschap, Israël, het Midden-Oosten en de Palestijnse Autoriteit burgers voor de VN om “uiteindelijk Hamas als een terroristische organisatie aan te wijzen” en om “stoppen met het pompen van geld in een organisatie die het lot van het Palestijnse volk in Gaza bezegelt. UNRWA heeft de Gazastrook niet gerehabiliteerd. Het is er alleen in geslaagd om aan te zetten tot geweld tegen de staat Israël. Het mandaat van UNRWA moet eindigen.

Danny Danon in de VN (UNGA)


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Danon Tells UN Security Council It’s Time to End UNRWA, Palestinian Refugee ‘Problem’” van 23 mei 2019 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Danny Danon in de VN: Stop UNRWA mandaat en Palestijns vluchtelingen ‘probleem’ is opgelost

Reacties zijn gesloten.