Zoon van Abbas verwikkeld in witwassen van terreurfondsen voor Hamas en Islamitische Jihad

Plaatje hierboven: Corrupt tot op het bot, de familie van de 83-jarige Mahmoud Abbas, president van de PA. Van links naar rechts (vooraan): zoon Yasser Abbas, echtgenote Amina Abbas, zoon Tareq Abbas en schoondochter Nisreen Abbas. Een derde zoon Mazen Abbas stierf in 2001 in Doha, Qatar op 42-jarige leeftijd aan een hartaanval [beeldbron: Atef Safadi/Pool]

Een top-geheim document van de inlichtingendienst van de Palestijnse Autoriteit (PA), verkregen door TPS, onthult een uitgebreid netwerk van connecties tussen de 56-jarige Yasser Abbas, de 2de zoon van PA-chef Mahmoud Abbas en andere hoge functionarissen van de PA die betrokken zijn bij terrorismefinanciering en witwassen van geld.

De beschuldigingen tegen Abbas en de andere functionarissen in het interne document omvatten de financiering van terrorisme, het witwassen van geld, illegale geldtransfers en omkoping. Ondernemers uit verschillende Arabische landen spanden samen met PA-functionarissen, onder meer van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de PA, witwassen van geld voor terreurgroepen, waaronder Hamas, Hezbollah en gewapende milities in Syrië.

Het netwerk is ook betrokken bij belastingontduiking en geldsmokkel in de VS. De twee belangrijkste figuren zijn naar verluidt in het midden van het netwerk de broers Assem en Issam Khourani, respectievelijk Amerikaanse en Britse burgers.

Issam Khourani is een Libanese zakenman met Brits staatsburgerschap. Hij kreeg ook een diplomatiek paspoort van PA-chef Abbas, verkregen via zijn zoon Yasser. Hij is betrokken bij het witwassen van geld namens de terreurgroep Hezbollah en gewapende milities in Syrië.

Assem Khourani, bijgenaamd Da Vinci, is een Amerikaans staatsburger. Hij is betrokken bij het witwassen van geld en de illegale oliehandel met Soedan. Hij kreeg ook een diplomatiek paspoort van Abbas en gebruikt het om het netwerk te bevorderen en de Amerikaanse wetten te omzielen met de vrijheid die het document hem biedt.

Yasser Abbas gebruikte zijn status om de activiteiten van zijn netwerk in verschillende landen te bevorderen. Bronnen vertelden TPS dat de twee broers Khourani een PA-diplomatiek paspoort hebben gekregen, ondanks het feit dat zij geen ingezetenen van de PA zijn en in tegenspraak zijn met de Oslo-akkoorden van 1994 met Israël.

De twee broers Khourani hebben een partner genaamd Qassem Amar en samen leiden ze een olie-imperium, de Caratube International Oil Company (CIOC). De broers zijn ook betrokken bij gevallen van moord, ontvoering, chantage, drugsdelicten en de Interpol heeft een verzoekschrift ingediend bij de Libanese en Zwitserse regering om informatie over hun vermogen te verkrijgen.

De twee werkten ook samen met Yasser Abbas in Oekraïne, Montenegro, Soedan en in Kazachstan, waar ze hun centrum van operaties hadden opgezet en contacten hadden gelegd met de regerende familie van het land en met het hoofd van zijn inlichtingenagentschap. Issam trouwde met Gulshat Aliyeva, de zuster van Rakhat Aliyev, het hoofd van de Kazachse KGB, die op haar beurt trouwde met Dariga Nazarbayeva, de oudste dochter van president Nursultan Nazarbayev van Kazachstan.

Riad Maleki, de minister van Buitenlandse Zaken van de PA, hielp Yasser Abbas en Issam Khourani en gebruikte hiervoor de ambassades van de PA over de hele wereld, aldus het rapport. Mazzen Shmaye, de vroegere ambassadeur van de PA in Kazachstan, hielp ook Issam, die zijn activiteiten concentreerde op de oliehandel in het land. Mazzen handhaafde banden met de Hamas-terreurorganisatie door zijn broer, Dr. Maher Shmaye, een hoge ambtenaar van Hamas. Mazzen gebruikte zijn positie bij de ambassade om geld van Issams bedrijven over te brengen naar Libanon, de Gazastrook en Egypte.

Mahmoud Al-Habbash, Opperste Sharia Rechter in de PA en Mahmoud Abbas ‘adviseur voor religieuze en islamitische aangelegenheden en voorzitter van de Opperste Raad voor Shari’ah Justice, was degene die Issam Khourani met PA-chef Abbas verbond. Fatah Satri, de vroegere ambassadeur van de PA in Soedan, was behulpzaam bij het helpen van de Khourani-broeders om de Amerikaanse wet te omzeilen. TPS heeft geleerd dat Shmaye frequente bezoeken bracht aan Libanon en darvoor tot $ 150.000, werd betaald door Issam Khourani.

Lees hier verder het volledige artikel

Plaatje hierboven: Ramallah, 28 mei 2018. De Palestijnse president Mahmoud Abbas (centrum) verlaat met zijn zonen Yasser Abbas (centrumlinks) en Tareq (Tarik) Abbas (centrumrechts) het hospitaal in Ramallah waar hij een ooroperatie onderging maar die nadien gecompliceerd werd met een longinfectie [beeldbron: EPA/Stringer]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Baruch Yedid “EXCLUSIVE: Top Secret PA Intelligence Document Exposes Ties Between Son of PA Chief Mahmoud Abbas and a Terror-Financing and Money-Laundering Network” van 22 mei 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Adam Entous “Following the money from Washington to the West Bank…” van 22 april 2009 op de site van Reuters

♦ naar een artikelIntroducing Yasser Abbas – the son whom the Palestinian leader plans to succeed him” van 25 augustus 2005 op de site van Debka-File

♦ naar een artikelIntroniser Yasser Abbas : le projet de succession du chef Palestinien” van 28 augustus 2015 op de site van JForum.fr

4 gedachtes over “Zoon van Abbas verwikkeld in witwassen van terreurfondsen voor Hamas en Islamitische Jihad

  1. Vreemd dat dit ‘nieuw’ nergens als ‘breaking’ word gebracht.

    Niet op CNN, BBC, NOS, VRT, Guardian, NYT etc.etc.etc.etc., media die iedere ‘misstand/stap’ van Israel en haar politici gewoonlijk breeduit uitsmeren.

    Like

  2. Hoe kan het ook anders de hele kliek machthebbers zijn corrupt tot op het bod geven niks om hun broeders zakkenvullers

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.