Vlaamse omroep VRT verkoopt Hamaspropaganda aan Vlaamse kijkers tijdens Eurovision 2019

Plaatje hierboven: De overgebleven structuren van het voormalige dorp Al-Shaykh Muwannis in 1992 bestonden uit verschillende huizen die bewoond werden door Joodse families en de muur van een huis [beeldbron]

De concertzaal Expo Tel Aviv, afgelopen zaterdag het wereldtoneel voor het Eurovisiesongfestival, is NIET gebouwd op een voormalig Palestijns dorp zoals de VRT beweerde in het TV-journaal. Het is onwaar dat het voormalige dorp Al-Shaykh Muwannis, dat door het VN-verdelingsplan van 1947 als grondgebied aan de Joodse staat werd toegewezen, op de plaats van de concerthal van Eurovisie 2019 ligt. Toch werd deze bewering de Vlaamse kijker op de mouw gespeld tijdens het VRT-journaal kort voor de liedjeswedstrijd aanving.

Het dorp Al-Shaykh Muwannis ligt echter een kilometer van expo Tel Aviv vandaan. Trouwens, nadat zes Arabische legers Israël aanvielen in 1948 hebben de bewoners hun dorp verlaten op aandringen van hun EIGEN leiders. Van een etnische zuivering is dus hoegenaamd geen sprake. Toch bleef de VRT, ook in het 7-uur journaal van zaterdag 18/5 deze leugen over de locatie onverkort uitzenden.

Pallywoodjournalisten Johan Depoortere en Andre Vermeulen
Eerst zette ex-journalist Depoortere deze leugen van de BDS-propaganda in de verf onder meer met een artikel in De Morgen en met een tentoonstelling in de lokalen van de openbare omroep met een oproep om het Eurosong 2019 niet uit te zenden. Vervolgens werd deze anti-Israëlische kwakkel in het zeven uur journaal schaamteloos neergepoot door journalist André Vermeulen, die sinds jaar en dag de liedjeswedstrijd verslaat.

Vermeulen gaf toe dat de protesten in Tel Aviv maar enkele mensen op de been bracht maar sprak toch over een belangrijke bijdrage van de BDS-beweging omdat die het Israëlische beleid onder de aandacht bracht. Vermeulen vervolgt letterlijk: “Dat is een beleid dat altijd al omstreden is geweest en nog is” en even later: “Ik sta hier binnen nu (nvdr in de Concertzaal Expo Tel Aviv), Vermeulen merkt op dat: “op de plek waar ik sta trouwens en waar het songfestival plaatsvindt daar was vroeger een Palestijns dorp en dat is na de Tweede Wereldoorlog toen de staat Israël werd opgericht, dat is hier platgelegd en de bewoners zijn gevlucht en dat is het lot geweest van heel veel dorpen in Palestina, het Israël van nu”.

Maar op de plek waar vroeger het dorp in kwestie zich bevond staat vandaag de Universiteit van Tel Aviv, een universiteit waar een ongekend hoog percentage Arabische studenten, zelfs uit andere Arabische landen afstudeert. Maar dat laatste past niet in de lasterlijke apartheidsmythe van Depoortere en anderen die het het jounalistieke adagio “facts are sacred” met de voeten treden.

Nadat alle landen deelnamen zonder uitzondering en de deelnemers niet langer om de tuin te leiden zijn nu ze ter plaatse kennisnemen van een schitterende open en tolerante maatschappij is voor activisten, die Israël van de kaart willen vegen, dit soort leugens het enige waar ze succes mee boeken. Tot dat hun hatelijke verzinsels natuurlijk worden ingehaald door de waarheid.

Hallo VRT?
We wachten nog op een reactie van de VRT over deze infame berichtgeving maar ook een reactie van de Raad van Bestuur over het organiseren van een anti-Israëlische expositie in de gebouwen van een openbare omroep wordt gevraagd. Die tentoonstelling werd mee georganiseerd door ACOD met een oproep om het Eurovisiesongfestival niet uit te zenden waarbij ze met dezelfde leugen kwamen aandraven. Eerder beweerde het ACOD dat Israëli’s Palestijnse kinderen kidnapten voor het stelen van hun organen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Guido Joris “VRT verkoopt Hamaspropaganda aan Vlaamse kijkers tijdens Eurovision 2019” van 21 mei 2019 op de site van Joods Actueel

3 gedachtes over “Vlaamse omroep VRT verkoopt Hamaspropaganda aan Vlaamse kijkers tijdens Eurovision 2019

 1. Met name deze Vlaamse omroep toont aan dat ze niet alleen achterlijk zijn maar ook nog eens leugenachtig.Dit is echt niet de eerste keer dat ze betrapt worden op onzin en leugens.Heb dit al vaker gezien.

  Like

 2. De openbare omroep BRT waar één van de coryfeeën éne Rudi-Arafatsjaaltje-Vrankx is die graag poneert dat hij vele Arabische vrienden heeft (maar hoeveel Joodse zegt hij niet).
  Waar een Brigitte Herremans een graag geziene gaste is en een ranzige “muzikant” Daan en nog wat loepzuiver antisemitisme kan uiten…
  Waar islamieten slachters (die een boekje hebben gepend) dat mogen promoten op de openbare omroep BRT bij een nep-journalistje, laat het net toevallig hetzelfde kereltje zijn die het “muzikantje” Daan en nog wat een forum geeft…
  Hun weerzin toen de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem werd verplaatst was voor het schare “journalisten” een bittere pil om te slikken en een reden te meer om de huidige POTUS te haten, trouwens ook Bibi kunnen ze niet pruimen, toeval… denk het niet !

  Like

 3. “VRT verkoopt Hamas propaganda aan zijn kijkers”.

  Who cares?

  Deze smeercampagne zet vooral het domme papagaaien gedrag van de journalisten & de VRT te koop.

  Israel zal het verder worst wezen wat een paar Vlaamse moraal journalisten te verkopen hebben en zeker niet met hun kennis over de Belgische geschiedenis!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.