Halvering luxeproducten aangeboden in kantines voor Palestijnse gevangenen in Israël

Plaatje hierboven: Uit een recent onderzoek blijkt dat het grootste deel van de Israëlische bevolking niet instemt om de leefomstandigheden van Palestijnse terroristen en massamoordenaars te verbeteren maar deze integendeel wil veranderen en verergeren. Zoals op het plaatje te zien is, valt het leven van een Palestijn in een Israëlische cel zoals hier in de gevangenis van Ofer wel best mee [beeldbron: Atzuma]

Het Israëlische gevangeniswezen, aka de Israel Prisons Service (IPS), kondigde op maandag aan dat het de producten die te koop zijn aangeboden in beveiligde gevangeniskantines met 50% heeft verlaagd. Dit omvat de gevangenissen van Damon, Nafha, Ofer, Megiddo, Ramon, Ketziot en Gilboa. Onder de nieuwe beperkingen worden geen cosmetische toiletartikelen, noch luxe schoenen en snoep meer verkocht.

De beperkingen kwamen in reactie op de openbaring van maandag door de Lavi-organisatie van de luxe die het IPS biedt aan terroristen in Israëlische gevangenissen. De lijst bevat honderden producten, waaronder chocolade, vlees, vleeswaren, koekjes, snacks en verschillende merken frisdranken. Daarnaast bieden de IPS-kantines G-Shock-horloges, Timberland-schoenen, Nike-schoenen, crèmes, Sony-elektronica, verschillende aftershave-merken en een breed scala aan andere luxe producten.

Maar vanaf nu zegt het IPS dat het veranderingen introduceert in de hoeveelheid en de verscheidenheid aan producten die worden verkocht aan veiligheidsgevangenen. Een senior IPS-functionaris vertelde Mako News dat de bezuinigingen tot 50% kunnen oplopen in de hoeveelheid en het bereik van producten die te koop worden aangeboden aan gevangenen.

De Lavi Organisatie voor Degelijk Bestuur in Israël ontving de lijst met producten door middel van een verzoek om vrijheid van informatie dat werd ingediend bij de gevangenis. Lavi heeft een verklaring uitgegeven waarin staat: “Alleen in Israël krijgen verachtelijke terroristen die Joden hebben vermoord vijfsterrenvoorwaarden. Nergens anders ter wereld zijn veroordeelde terroristen toegestaan ​​om op deze manier te vieren. We roepen verkozen functionarissen op om tussenbeide te komen en onmiddellijk de corrupte schurken in het IPS te stoppen.

Lavi ontving van de IPS honderden pagina’s met duizenden soorten producten, waarvan de meeste luxegoederen waren, die  gevangenen die Israëlische gevangenissen in staat stellen om te kopen in de kantines. De kantines worden beheerd door franchisenemers, die een maandelijkse toelage van 400 sjekel ($ 110) per beveiligde gevangene van de Palestijnse Autoriteit ontvangen om hun aankopen te betalen.

De lijst geeft ook informatie over de hoeveelheden en soorten vlees die zijn gekocht door de terroristen in de verschillende gevangenissen, evenals de sommen geld die miljoenen sjekels bedragen, die voor de producten van de gevangenen hebben betaald. Hier is een gedeeltelijke lijst met producten die de voorkeur genieten van de terroristen achter de tralies.

Plaatje hierboven: Gevangenispersoneel in de Israëlische gevangenis van Reuven Castro/Walla News]


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Security Prisons to Cut Terrorists’ Luxury Canteen Products by 50% following Civic Group’s FOI Revelations” van 21 mei 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelThe Israel Prison Service clarifies its regulations governing deposits to security prisoners’ canteen accounts: the regulations infringe on the rights of Palestinian prisoners and their relatives” van 30 november 2011 op de site van Hamoked

♦ naar een artikelIsraeli Politics and SpongeBob: Conversations With Palestinian Security Prisoners – The rift between Fatah and Hamas, the suffocating conditions, canteen allowances and dental health – Inside Israeli jails’ security wings” van 3 februari 2019 op de site van Haaretz