Onder druk van de VS laat Israël toe dat Europese Unie 10 gepantserde wagens levert aan de PA

Voor het eerst na jaren van weigering, liet Israël de levering van tien gepantserde voertuigen vanuit Jordanië aan de Palestijnse Autoriteit toe, nadat de Europese Unie hen deze voertuigen had geschonken.

Dit komt te midden van een crisis die wordt veroorzaakt door het inhouden van belastinginkomsten van de PA over haar uitkeringen aan moslimterroristen in Israëlische gevangenissen en aan hun families, evenals de families van terroristen die tijdens terreuraanslagen zijn geëlimineerd.

Het was niet duidelijk wat ertoe leidde dat Israël de invoer van de auto’s op dit moment goedkeurde, maar de beweging kwam voort uit bezorgdheid over het feit dat de Palestijnse Autoriteit de samenwerking op veiligheidsgebied met Israël op de Westelijke Jordaanoever zou kunnen verslechteren vanwege een geschil met belastinginkomsten.

Israëlische functionarissen zeggen dat de samenwerking van vitaal belang is voor anti-terreurinspanningen. Onbekende veiligheidsfunctionarissen vertelden dinsdagavond aan de Hebreeuwse media dat Premier Benjamin Netanyahu en de toenmalige minister van defensie Avigdor Liberman de transfer ruim negen maanden geleden op aandringen van Washington hebben goedgekeurd.

Yossi Dagan, chef van de Regionale Raad van Samaria, stelt dat de veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit betrokken waren bij ‘vele’ dodelijke terroristische aanslagen. Hij noemde de PA-veiligheidsdiensten “terroristen in uniform” en zei dat hen bewapenen een “volstrekte minachting inhoudt voor het menselijk leven en een onredelijk risico vormt voor de levens van IDF-soldaten en de inwoners van Judea en Samaria.”

Yochai Damri, chef van de Regionale Raad van Har Hebron, zei in een verklaring: “Waarom hebben de Palestijnen gepantserde auto’s nodig? Wie schiet er precies op hen?! We zullen deze verkeerde beslissing betalen met het bloed van onze inwoners en soldaten.

Israëlische functionarissen hebben gezegd dat de operaties van de PA-veiligheidsdiensten in het beste belang zijn van Israël, en hebben hen gecrediteerd voor het afdwingen van aanvallen.

In februari zei voorzitter Mahmoud Abbas dat de PA had besloten alle belastinggelden te weigeren die Israël namens hem verzamelt (ongeveer 500 miljoen NIS per maand), in de nasleep van het besluit van Israël om de financiering van “betalen om te moorden” stop te zetten.

Tijdens de laatste drie maanden ontving beveiligingspersoneel in de PA slechts de helft van hun salaris. Blijkbaar is de Israëlische goedkeuring van de gepantserde voertuigen bedoeld om de wrevel binnen de PA te verzachten en ervoor te zorgen dat de veiligheidscoördinatie wordt gehandhaafd.

VS-gezant naar het Midden-Oosten Jason Greenblatt zei in reactie op het standpunt van de PA dat “elke Palestijn het recht heeft te weten dat zij de toegang tot hoogwaardige medische zorg verliezen omdat de PA besliste dat het belangrijker is om terroristen te steunen. De PA-budgetten voor moorden zijn veel hoger dan de 8 miljoen die het aan ziekenhuizen in Oost-Jeruzalem verschuldigd is.

Plaatje hieronder: Nieuw gepantserde kogelvrije wagens voor de PA in Judea & Samaria. Als er ooit vrije verkiezingen komen in de Palestijnse gebieden die naar verluidt net zoals de laatste keer in januari 2006 zouden gewonnen worden door Hamas, hoeven de Al Qassam Brigades (Hamas) en de Al Quds Brigades (PIJ) niet eens meer militair materieel mee te zeulen naar de Westbank en ‘Oost’-Jeruzalem, want het staat er al, dankzij de Europese Unie … 😦


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael approves the entry of armored vehicles donated to the PA into Judea-Samaria” van 21 mei 2019 op d esite van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelIsrael okays armored cars for PA security forces, to settlers’ chagrin” van 21 mei 2019 op de site van The Times of Israel

6 gedachtes over “Onder druk van de VS laat Israël toe dat Europese Unie 10 gepantserde wagens levert aan de PA

  1. Te ZOT voor woorden ! hoe zal EU in Brussel reageren als Israel de ETA ,de IRA en velerlei europese terrreurgroepjes gaan bewapenen ? jihad4belgium krijgt kalshnikofs en handgranaten uit Jeruzalem ? Catalanen krijgen tanks?

    Like

  2. Deze Europeanen die aan deze islamitische moordenaarsbende in de door Arabieren bezette israelische gebieden dit soort semi-wapentuig levert ,hoort levenslang in de gevangenis te worden opgesloten !!

    Like

Reacties zijn gesloten.