Australische comedian grijpt naast lucratieve deal met Netflix na misplaatste Holocaust grap

Netflix heeft Isaac Butterfield, een succesvolle Australische standup-comedian, de laan uitgestuurd omdat deze smakeloze grapjes maakte over de Holocaust en een Joods publiekslid beledigde, die daarover had geklaagd in een e-mail.

Vorige maand vroeg Isaac Butterfield zijn publiek op het Melbourne Comedy Festival om zich “de vreugde van mensen voor te stellen toen ze hoorden dat de Joden naar de gaskamers werden gestuurd“, meldde de krant Herald Sun in de stad. In een e-mail die een Joodse vrouw naar Butterfield stuurde, zei ze dat de grap “verre van grappig” was.

Hij antwoordde haar: “Als u de hitte niet kunt verdragen, kom dan uit de oven.

In een video die op 24 april op YouTube werd geplaatst, deed hij alsof hij zich verontschuldigde voor zijn opmerkingen maar kwam daar meteen op terug waarbij hij de reguliere media beschuldigde van “een totale aanval op mij”. Butterfield verdedigde ook zijn recht op vrijheid van meningsuiting in de 16 minuten durende tirade in de bewuste video.

Butterfield had wat het in Londen gevestigde Daily Mail omschreef als ‘een lucratieve komedie-special deal’ met Netflix om zijn komedie-stand-up special ‘The Butterfield Effect‘ uit te zenden. Maar het videostreambedrijf annuleerde de deal na het aanstootgevende riposte. Butterfield heeft bijna 1 miljoen abonnees op YouTube.

[*] Netflix is ​​een streamingdienst waarmee gebruikers een breed scala aan tv-programma’s, films, documentaires en meer kunnen bekijken op duizenden apparaten met internettoegang. Wereldwijd hebben 149 miljoen mensen een abonnement op Netflix. In België kijkt momenteel 1 op 3 Vlamingen Netflix waaronder ook ondergetekende Brabosh.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Australian comedian who joked about Nazi gas chambers loses ‘lucrative’ Netflix deal” van 20 mei 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “Australische comedian grijpt naast lucratieve deal met Netflix na misplaatste Holocaust grap

  1. Wat een sufferd. Niet alleen dat je zoiets als beschaafd mens niet zegt. Bij elke basis pr-opleiding krijg je meteen mee, dat je bij een uitglijder diep, diep door het stof moet en dat je die dan misschien, misschien wordt vergeven.
    Misschien kan hij ook op cursus zoals bij dergelijke lui sinds MeToo erg in is. Voelt zich nu het slachtoffer…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.