Libanese journalist: Recente strijd met Gaza was begonnen door Islamitische Jihad en niét door Israël

Zoals steeds krijgt Israël overal de schuld van en dus ook van de recente opflakkering van de gevechten tijdens het weekeinde van 4/5 mei 2019 toen Gaza de Joodse staat bestookte met 700 raketten en mortiergranaten waarbij helaas ook vier Israëliërs werden vermoord.

Maar zo heel nu en dan klinkt er toch een ander geluid, een andere stem die gewoon de nuchtere feiten brengt. Feiten die iedereen kent maar sysematisch verzwijgt want al wat in het voordeel van Israël pleit is not done in de Arabische wereld en hun linkse antisemitische aanhang in het Westen die zich verhuld in vermeend pro-Palestinisme.

Zo beschuldigde recent de Libanese journalist Nadim Koteich de Gazaanse – door Iran gesponsorde en bewapende – terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) en zijn Al Quds Brigades, van het starten van de recente ronde van gevechten met Israël in het weekeinde van 4/5 mei 2019.

In een interview met de Libanese LDC-tv-zender op 11 mei 2019 zei hij dat Hamas en de oorlogszuchtige Islamitische Jihad, die respectievelijk de Moslimbroederschap en Iran vertegenwoordigen, Israël’s eenzijdige terugtrekking uit Gaza hadden moeten aangrijpen als een kans voor een nationaal Palestijns compromis, maar in plaats daarvan hebben ze ‘alle kansen op vrede’ gedwarsboomd en zijn ze “terechtgekomen in een gevangenis genaamd Gaza”.

Nadim Koteich:

“Deze strijd werd gestart door de Islamitische Jihad. De Islamitische Jihad en Hamas waren vanaf donderdag in Cairo om een ​​wapenstilstand te bespreken. Op vrijdagochtend besloot de Islamitische Jihad, helemaal alleen, om op twee Israëliërs te schieten, wat leidde tot deze strijd in de Gazastrook. Stop met het nodeloos bloedvergieten van de Gazanen! Israel werd tot deze strijd gedwongen waarin het geen interesse had. Israël trok zich in 2005 unilateraal terug uit Gaza.

De criminele Moslim Broederschap beweging, vertegenwoordigd door de Hamas beweging, en de criminele Iraanse beweging vertegenwoordigd door de Islamitische Jihad, hebben Gaza in een Palestijnse burgeroorlog geworpen. We moeten een kat een kat noemen. Het doelwit van Hamas-leider Sinwar is Ramallah, niet Israël. Hij vecht tegen Mahmoud Abbas, niet tegen Israël. Maar hoe begon de oorlog?

De Palestijnen hadden de Israëlische terugtrekking uit Gaza moeten veranderen in een kans voor een nationaal Palestijns compromis. In plaats daarvan koos Hamas voor een staatsgreep in 2007 en voor een burgeroorlog. In plaats van een tweestatenoplossing, hebben we geen driestatensituatie: een Moslimbroederschapstaat in Gaza, een Mahmoud Abbasstaat in Ramallah, en een Israëlische staat in Israël.

De Palestijnen hadden de Israëlische terugtrekking uit Gaza moeten aangrijpen als een kans voor een nationaal Palestijns compromis. In plaats daarvan koos Hamas voor een staatsgreep in 2007 en voor een burgeroorlog. In plaats van een tweestatenoplossing, hebben we geen driestatensituatie: een Moslimbroederschapstaat in Gaza, een Mahmoud Abbasstaat in Ramallah en een Israëlische staat in Israël.

Zolang er drie staten zijn, kan er geen oplossing met twee staten zijn. De weerstand zou zich moeten realiseren wat de natuurlijke oplossing voor de Palestijnse problemen is. Hamas en de islamitische Jihad hebben alle kansen op vrede verijdeld en ze zijn terechtgekomen in een gevangenis genaamd Gaza.


Bronnen:

♦ naar een artikel en een videoLebanese Journalist Nadim Koteich Blames Islamic Jihad, Hamas for Clashes: Israel Withdrew from Gaza in 2005” van 11 mei 2019 op de site van MEMRI.org

Een gedachte over “Libanese journalist: Recente strijd met Gaza was begonnen door Islamitische Jihad en niét door Israël

  1. Hopelijk zal hij het overleven.

    De waarheid vertellen is een probleem in de totaal gehersenspoelde Arabische/Moslim wereld……al zijn ze in het Westen ook bezig met een inhaalslag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.