Duits-Marokkaanse agnost en ex-islamist zingt over de ‘Mythes van Religies’

Hicham Nostik, die op het internet schuilgaat onder de bijnaam ‘Moroccan infidel‘ (Marokkaanse ongelovige), plaatste op 14 maart 2019 op zijn YouTube-kanaal een lied met de titel The Myths of Religions (de Mythes van Religies), waarbij hij het wel enkel heeft over de drie grote monotheïstische religies (Judaïsme, Christendom en Islam) en niet over al die duizenden andere religies en bijgeloven.

Het lied (dat u hier kan bekijken en beluisteren) dat wordt gezongen door ene Suraqa, hekelt alle religies als “waardeloze verouderde ideeën” en “wonderen en fabels”. De tekst van het liedje luidt “We zijn allemaal vrij geboren en dan worden we als schapen” en eindigt met de vraag: “Wanneer zullen we ‘neen’ zeggen tegen de mythen van de religies?

De Marokkaanse Nostik die in Duitsland woont, is  een voormalige radicale islamist, die over zijn transformatie vertelt in een interview in 2018 met Hamed Abdel-Samad. Voor fragmenten uit dat interview, klik hier.

Tekst van het lied “De mythes van de religies” (The Myths of Religions):

“De mythen van religies: jodendom, christendom en islam, de Thora, het nieuwe testament en de koran; waardeloze, verouderde ideeën. Mirakels en fabels over ‘er was eens lang geleden…’. De mythen van religies.

De Joden hebben de tand des tijds doorstaan. Ze zagen de farao’s als vijanden. De Schepper van het Universum koos hen uit en bedacht een speciaal plan voor hen. Uit de hemel regende het sprinkhanen, luizen en kikkers op de farao’s, terwijl het op Gods geliefde volk zoete honing regende. Door de wil van de Almachtige veranderde de staf in een slang en werd de zee in tweeën gesplitst. De Schepper van het Universum spreekt rechtstreeks tot het volk. De mythen van religies.

De christen kwam en zei tegen de Jood: we zijn vrienden. Ik geloof in al uw mythen. Maar toen kwam de Schepper naar de wereld en begon over de straten te lopen, zoals elk menselijk wezen. Hij herrees mensen die al lang dood waren en wandelde veilig over het water. Hij kwam om voor ons te sterven, en de Romeinen kruisigden hem, maar hij stond op uit zijn graf en versloeg Satan. Als u gelooft, zult u in het koninkrijk van het Kruis wonen, maar als dat niet het geval is, wacht u vuur en zwavel. De mythen van de religies. De mythen van de religies.

Toen kwam de moslim 600 jaar later. Toen hij kwam, werd het druk. Hij vertelde hen dat de Joden gedoemd zijn en de christenen verloren zijn. Als u de Waarheid wilt weten, zult u die vinden in de Koran. Het is een boek geschreven in rijmend proza ​​en in het Arabisch door de priesters. Het verzamelde de mythen van de Joden, de christenen en de oude. Een man die in alle landen heeft gereisd. Hij liep te voet naar waar de zon opkomt en naar waar deze ondergaat. Gog en Magog … Vraag het mij niet, ik ben in de war. De mensen van de grot met een hond in het donker, en een gevleugelde ezel die als een vogel in de lucht vliegt … De maan was in tweeën gedeeld. Als u sterft, krijgt u wijn, avocado en bananen, veren, palmbomen en vrouwen. De mythen van de religies. 

Waar u ook gaat is uw religie dezelfde als die van uw ouders. We zijn allemaal vrij geboren en dan worden we als schapen. We worden allemaal als één natie geboren en worden dan naties. Uw geest was puur, maar nu is het een mijnenveld. Morele waarden zijn verdeeld in verwerpelijk, aanbevelenswaardig, halal of haram. De gelovigen zijn blij om te doden, om dichter bij de Heer te komen. Wanneer zullen mensen weer mens zijn? Wanneer zullen we ‘nee’ zeggen tegen de mythen van de religies?”


Bronnen:

♦ naar een artikel en een video “”Moroccan Infidel” Presents “The Myths of Religions” Song: We Are All Born Free and Then Become Like Sheep” van 19 maart 2019 en een artikel en een videoGerman-Based Former Islamist Hicham Nostik: We Used the Rhetoric of Peace and Love, But Among Ourselves Talked of Conquering Germany” van 12 augustus 2018 op de site van MEMRI.org

4 gedachtes over “Duits-Marokkaanse agnost en ex-islamist zingt over de ‘Mythes van Religies’

 1. Op mijn 21e ben ik tot geloof in Jezus Christus gekomen, tijdens mijn academische studie filosofie. Mijn geloof in een persoonlijke Schepper en Verlosser vind ik intellectueel veel bevredigender dan het denkbeeld dat ik slechts een toevalsproduct ben van blinde natuurkrachten. Dode stof organiseert zich niet omhoog en brengt geen leven of bewustzijn voort.

  Like

 2. Ik snap niet dat ‘een ander Israelisch geluid’ aandacht schenkt aan zo’n halve gare.

  Like

  1. Omdat

   1.) Ik het merkwaardig vond dat een radicale islamist een agnost is geworden, ik kan me niet herinneren in 10 jaar tijd dat dit ooit is voorgekomen, er is dus nog hoop voor Israël als islamisten hun eigen doctrines afzweren; en

   2.) MEMRI daar aandacht aan schenkt (het is trouwens het 3de artikel van Memri op deze blog op 2 dagen na elkaar.) Het instituut Memri werd in 1998 mede opgericht door Yigal Carmon, een voormalige Israëlische militaire inlichtingenofficier en Meyrav Wurmser, een in Israel geboren Amerikaanse politieke wetenschapper. Als zij daar aandacht aan schenken, moet het hoe dan ook altijd de moeite waard zijn.

   Voor de rest moet je daar niks anders achter zoeken 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.