Terroristen lanceerden vanuit Gaza brandballonnen die op legerbasis van de IDF terechtkwamen

Plaatje hierboven: Gaza, 20 april 2018. In het kader van de ‘Mars van de Terugkeer’ -rellen, lanceerden Palestijnse terroristen op de geboortedag van Adolf Hitler vanuit Gaza vliegers met brandbommen eraan gehecht die gemarkeerd waren met een swastika, het beruchtte hakenkruis van de nazi’s en symbool van de judeocide tijdens WOII [bron]

Een cluster van ballonnen met daaraan een explosief bevestigd landde zaterdagochtend op een legerbasis van de IDF in het zuiden van Israël. Ontmijners van de Israëlische politie, die waren geroepen om het explosieve apparaat in Gaza te neutraliseren, zeiden dat niemand gewond raakte en dat er geen schade werd aangericht. “Als u een verdacht object ziet, meld dit dan onmiddellijk aan de politie”, waarschuwde een politieverklaring.

Volgens Arabische bronnen was het explosief een van de dertig die gelijktijdig vanuit Gaza Israël binnen kwamen gevlogen. Op donderdag veroorzaakten brandballonnen die vanuit Gaza waren gestuurd, drie branden in Israël, waaronder in de bossen van Be’eri en Shokeda. De branden, gemeld door KKL-boswachters, werden geblust door Israëlische brandweerlieden.

Het afgelopen jaar hebben Palestijnen in de Gazastrook ballonnen met explosieven en brandgevaarlijke apparaten naar het zuiden van Israël gelanceerd, waardoor branden ontstoden die duizenden hectares landbouwgronden, bossen en graslanden verbrandden. Dit voorjaar werden boeren in Zuid-Israël aangemoedigd om hun tarwe vroeg te oogsten om te voorkomen dat hun velden zouden worden verbrand bij dergelijke aanvallen.

Het wekelijkse grensprotest op de grens met Gaza werd op vrijdag geannuleerd vanwege de hoge temperaturen en de Ramadan vasten, zo maakte het comité van Hamas dat sinds 30 maart 2018 de rellen organiseert bekend. Gepensioneerde defensieambtenaar Amos Gilad vertelde Army Radio dat de terreurgroep Hamas dat besluit heeft genomen, zodat de situatie kalm blijft terwijl het Eurovisiesongfestival plaatsvond in Tel Aviv.

De Al-Qassam Brigades (Hamas) moedigen het stichten van brand in Israël openlijk aan op hun website …


Bronnen:

♦ naar een artikelSuspected incendiary device tied to balloon cluster lands in IDF base” van 18 mei 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel “Firebomb launched from Gaza lands in IDF base – Explosive device found in IDF base was one of 30 sent into Israel” van 18 mei 2019 op de site van Arutz Sheva