Qatar: TV-zender Al Jazeera brengt video uit; ontkent de Holocaust, Israël is creatie van de nazi’s enz.

Al-Jazeera, het televisiestation van Qatar, plaatste op vrijdagavond een video over de Holocaust waarin de historische feiten worden ontkend en het Joodse narratief wordt teniet gedaan.

De zeven minuten durende video, gepubliceerd door AJ+, beweerde dat “de Joden de Holocaust gebruikten om geld van de Duitsers te nemen en dat het Joodse verhaal niet evenredig is aan de wereldwijde tragedie sinds de Tweede Wereldoorlog.” Het beweerde ook “dat de Joden het ontvangen geld gebruikten om de ‘Palestijnen’ te verdrijven en de Staat Israël te creëren.

De video beweerde ook dat “de Joden, vanwege hun relatieve kracht en controle over zowel het kapitaal als de media, hun lijden hebben weten te benadrukken ten koste van het lijden van de andere slachtoffers – zoals homoseksuelen en zigeuners. De oprichting van de staat Israël zelf vloeit voort uit de nationalistische ideologie van de nazi’s,” voegde het toe. De video is zaterdagmiddag verwijderd.

Een topambtenaar uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) beschuldigde eerder de Qataarse zender Al-Jazeera van antisemitisme, discriminatie en het aanzetten tot religieuze haat, in een weerlegging van de beschuldigingen van de VN omtrent het recht op vrije meningsuiting. Abu Dhabi zei dat de Qatari-omroep geweld tegen Joden promoot en de Holocaust ontkent.

Al Jazeera’s steun voor terrorisme gaat veel verder dan zomaar wat cheerleading. Veel van zijn werknemers hebben al-Qaida, Hamas en andere terroristische groeperingen actief gesteund. Bezorgdheid over de consistente pro-terroristische posities van het netwerk bracht verschillende Golfstaten ertoe om te eisen dat Qatar in juni zou stoppen. Zelfs vóór de Arabische lente trad Al Jazeera op als platform voor gewelddadige terroristen.

Anwar Gargash, de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft in een gedetailleerde brief aan de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties de banden van Al Jazeera met terroristen en terreuraanslagen aan de kaak gesteld. AVolgens Gargash “overtreedt Al Jazeera een resolutie van de U.N.-Veiligheidsraad van 2005 waarin de lidstaten werden opgeroepen om ‘het aanzetten tot terroristische daden ingegeven door extremisme’ tegen te gaan.

Het netwerk heeft een platform gegeven aan terroristen zoals Osama bin Laden, Hamas-leiders Khaled Meshaal en Mohammed Deif, Hezbollah-leider Hassan Nasrallah en anderen. De ideoloog van de Moslim Broederschap, de Egyptische sjeik Yousef Al-Qaradawi, gebruikte vanuit Doha, Qatar, zijn alom bekeken programma op Al Jazeera om de massa’s op te zetten tegen hun dictators.

Gargash schreef. “Dit zijn niet alleen maar actuele interviews geweest van het soort dat andere kanalen zouden kunnen gebruiken; Jazeera heeft kansen geboden aan terroristische groeperingen om te bedreigen, te rekruteren en aan te zetten zonder uitdaging of terughoudendheid,” schreef Gargash.

Plaatje hierboven: Doha, Qatar, 14 oktober 2014. Hartelijke ontmoeting tussen Hamasleider Khaled Meshaal en zijn geestelijke leider Yousef al-Qaradawi van de Moslim Broederschap. Meshaal, destijds chef van het politburo van Hamas die verbannen was door Israël, woonde er jarenlang in een luxueuze villa in Doha. Hamas is een ent van de Egyptische Moslim Broederschap en kan het goed stellen met al-Qaradawi

Ook Hamasleider Ismail Haniyeh gaat door de knieën voor Yousef al-Qaradawi


Bronnen:

♦ naar een artikel en een videoAntisemitism on Al-Jazeera Network: Israel Is Biggest Winner from Holocaust; It Uses the Same Justification to Annihilate the Palestinians” van 18 mei 2019 op de site van MEMRI.org

♦ naar een artikelAl-Jazeera’s ‘Holocaust education’ video – Creation of Israel stems from Nazi ideology, AJ+ video claims” van 18 mei 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelAl Jazeera – The Terrorist Propaganda Network” van 16 augustus 2017 op de site van United Coalition for Israel

Een gedachte over “Qatar: TV-zender Al Jazeera brengt video uit; ontkent de Holocaust, Israël is creatie van de nazi’s enz.

  1. Het word hoog tijd voor het zichzelf beschaafd noemende Europa en haar ‘normen & waarden om haatzaaier Al Zeera van de buis te halen, daar deze niets constructiefs in het samenbrengen van verschillende groepen in Europa bijdraagt……….in tegendeel.

    Het aantal ex-BBC medewerkers die voor een hoog salaris & minimale moraal met gesoficiceerde taal de leugens & haat boodschappen vanuit Qatar op betweterige wijze via Al Jajeera English Channel communiceren is hier een goed voorbeeld van.

    Nog even en we zien in onze huiskamers Europeese kindertjes op Al Jazeera trots vertellen hoeveel Joden of Homo’s ze hebben vermoord om daarna lof & applaus te ontvangen.

    Wees a.u.b. niet naief en zeg dat het niet mogelijk is in onz huidige ‘beschaafde maatschappij!

    Like

Reacties zijn gesloten.