Video: Basisfeiten omtrent de gewelddadige rellen aan Gaza’s grens met Israël

Duizenden door Hamas (met Iraans geld) gesponsorde Gazaanse relschoppers demonstreerden gisteren 15 mei aan het veiligheidshekken dat Gaza scheidt van Israël. Er werd niet gedemonstreerd aan de grens van Gaza met Egypte.

Terroristische cellen verbrandden autobanden, gooiden stenen en explosieven, lanceerden brandbommen gehecht aan vliegers en ballonnen en probeerden het hekken te saboteren, te beschadigen en er doorheen te breken om te infiltreren in Israël met het doel zoveel mogelijk Joden af te slachten.

Gisteren 15 mei was het Nakba Dag, de dag dat Israël een soevereine staat werd, waarna de omringende Arabische landen de kersverse Joodse staat binnenvielen met de intentie Israël van de kaart te vegen en een massacre aan te richten onder de Joodse bevolking. De aanval werd ternauwernood afgewend ten koste van aanzienlijke verliezen.

Luitenant-kolonel Jonathan Conricus, een belangrijke woordvoerder van de Woordvoerders Eenheid van de IDF, legt hieronder in het Engels de basis feiten uit omtrent de gewelddadige moslimrellen aan de Gazaanse grens met Israël.

  • WAAR juist vinden deze rellen plaats?
  • WIE schuilt er achter deze rellen en wie is erin betrokken?
  • WAAROM vormen deze gewelddadige rellen een bedreiging voor Israël?
  • HOE beantwoordt Israël deze bedreigingen?
  • WAT gebeurt er als een resultaat van deze rellen?

Bronnen:

♦ naar een artikelWATCH – IDF Spokesperson: It’s time to dispel the lies about the violent riots along the Gaza border” en een artikelMuslim terrorists celebrate Nakba Day with riots across Judea-Samaria, Gaza border” van 15 mei 2019 op de site van Behind the News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.