Israël viert eerste verjaardag van de opening van Amerikaanse ambassade in Jeruzalem

Plaatje hierboven: Premier Benjamin Netanyahu spreekt op een feest ter gelegenheid van het eenjarig jubileum van de verhuizing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem op 14 mei 2019 [beeldbron: GPO]

Israël vierde gisteren met veel fanfares het officiële 1-jarige jubileum van de verhuis van Amerikaanse ambassade vanuit Tel Aviv naar Jeruzalem, samen met ambassademedewerkers en diplomaten in Israël’s hoofdstad.

De Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, verklaarde dinsdag in een opmerking over een viering van het 1-jarig jubileum van de ambassade van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem dat Israël aan kracht wint, en wel om twee redenen.

Ten eerste omdat de “onverbrekelijke band tussen Israël en de Verenigde Staten sterker en sterker en sterker wordt,” zei Friedman, en het tweede is “dat Israël één geheim wapen heeft dat niet veel andere landen hebben: Israël staat aan de kant van God en dat onderschatten we niet.

President Donald Trump stuurde ook zijn eigen persoonlijke groeten via de sociale netwerksite op Twitter:

Evenzo voegde voormalig parlementslid van de Likoed partij, Yehuda Glick, een Amerikaanse immigrant aan Israël die ook aanwezig was, zijn mening toe: “De verhuizing van de ambassade was geen politieke gebeurtenis. Het was een Goddelijke, religieuze, bijbelse gebeurtenis.” Het jaarlijkse Night of Heroes-evenement werd gesponsord door het Amerikaanse evangelische Friends of Zion Museum.

Premier Benjamin Netanyahu, die tijdens het evenement sprak, riep alle landen in de regio op en “alle landen die vrede zoeken in de wereld” om samen met de Verenigde Staten te strijden tegen de Iraanse agressie. “We zijn verenigd in ons verlangen om de Iraanse agressie te stoppen,” zei hij. “We moeten de staat Israël blijven versterken en de onmisbare alliantie met Amerika blijven versterken.

Plaatje hierboven: Jeruzalem, één jaar geleden op 14 mei 2018. Inhuldigingsceremonie van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem in aanwezigheid van (van links naar rechts): premier Benyamin Netanyahu; Jared Kushner en Ivanka Trump [beeldbron: J-Post]

Eerder op de dag belde de premier de Guatemalteekse president Jimmy Morales om hem te feliciteren met het eenjarig jubileum sinds de Guatemalteekse ambassade naar Jeruzalem verhuisde, terwijl zijn vrouw Sara de First Lady Patricia Morales uitnodigde voor een lunch in Jeruzalem.

We herinneren ons Guatemala sinds de dag dat Israël werd gesticht,” zei Netanyahu. “Tot op de dag van vandaag is er een zeer sterke vriendschap tussen ons en ik wil eerst mijn dierbaarste groeten sturen van mijn vrouw en mij naar president Morales, naar Jimmy, een goede vriend, een grote vriend van Israël. We waarderen deze vriendschap.

Benjamin Netanyahu is van plan om een nieuwe nederzetting te benoemen in de Golanhoogte genoemd naar president Donald Trump. De Amerikaanse president heeft op 25 maart 2019 de Israëlische soevereiniteit erkend over het gebied dat Israël heroverde op syrië op het einde van de Zesdaagse Oorlog  en dat het bij gebrek aan een vredesverdrag met Syrië in 1981 annexeerde bij de Joodse natiestaat Israël..

Plaatje hierboven: Washington DC, 25 maart 2019. In aanwezigheid van premier Binyamin Netanyahu, Jared Kushner en de Amerikaanse ambassadeur aan Israël David M. Friedman, ondertekende President Donald Trump zonet Israël’s soevereiniteit over de Golan Hoogtes [beeldbron: screenshot video/The Times]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Israel Celebrates First-Year Anniversary of US Embassy Move to Jerusalem” van 15 mei 2019 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.